Narat ni dobil dovoljenja Banke Slovenije

Ljubljana - Nadzorni svet Abanke Vipe je po tem, ko je 30. aprila v prometni nesreči umrl predsednik uprave Aleš Žajdela, na seji ob koncu maja za novega predsednika imenoval Mateja Narata in sklenil, da člana uprave še naprej ostajata Radovan Jereb in Gregor Hudobivnik. Matej Narat je v četrtek obvestil banko, da mu Banka Slovenije ni izdala dovoljenja za opravljanje funkcije člana uprave banke, kar je tudi pogoj za opravljanje funkcije predsednika. Nadzorni svet banke bo na prvi seji odločal o nadaljnjih postopkih za imenovanje predsednika uprave, predsednik nadzornega sveta Janez Bohorič pa je ob tem izjavil, da dvočlanska uprava že pet mesecev odgovorno opravlja vse naloge v okviru svojih pristojnosti in da banka posluje nemoteno in tekoče.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 27. februar 2008 / 07:00

Najnižja cena ne bo glavno merilo

Vrtci, šole, bolnišnice in domovi za ostarele bodo s spremembo zakona o javnem naročanju lahko naročali tudi lokalno pridelano hrano višje kakovosti.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 23. avgust 2013 / 07:00

Rokometaši v spomin Jožeta Šilca

Škofja Loka – Dvorana Poden v Škofji Loki in dvorana v Sevnici bosta v petek in soboto prizorišči tradicionalnega memorialnega rokometnega turnirja v spomin na igralca in trenerja Jožeta Š...

Šport / petek, 23. avgust 2013 / 07:00

Luka Elsner trener Domžalčanov

V soboto bodo novo prvenstveno sezono začeli tretjeligaši, nadaljevali jo bodo nogometaši v drugi ligi in Prvi ligi Telekom, moštvo iz Domžal pa bo prvič vodil nekadnji kapeten Luka Elzner.

Razvedrilo / petek, 23. avgust 2013 / 17:07

Zadenite vstopnice za Teens Night - One Direction: This Is Us 3D

Zadeni vstopnice za prvi TEENS NIGHT v kinematografu Cineplexx z ogledom glasbenega filma ONE DIRECTION: THIS IS US v 3D tehnologiji.

Gorenja vas-Poljane / petek, 23. avgust 2013 / 14:53

Umrl Zdravko Krvina (1937–2013)

Minuli ponedeljek je po hudi bolezni v ljubljanskem Kliničnem centru umrl Zdravko Krvina iz Gorenje vasi v Poljanski dolini.

Radovljica / petek, 23. avgust 2013 / 14:48

Podpisali pogodbo o gradnji čistilne naprave

Radovljica, Kropa - Radovljiški župan Ciril Globočnik je v ponedeljek s podjetjem Hidroinženiring iz Ljubljane podpisal pogodbo o gradnji čistilne naprave v Kropi. Izvajalec bo dela v skup...