Z novim vozilom bodo visoški gasilci lahko prevažali tudi otroke.

Visoški gasilci kupili novo vozilo

Novo vozilo za prevoz moštva je PGD Visoko-Milje potrebovalo predvsem zaradi prevoza najmlajših gasilcev.

Visoko – Prostovoljno gasilsko društvo Visoko-Milje je pred dnevi uradno prevzelo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva Renault Trafic, v katerega so vgradili tudi najnujnejšo gasilsko opremo. Po besedah predsednice društva Larise Bakovnik so se za nakup novega vozili odločili, ker dvanajst let stari Peugeot Boxer ni več zadoščal zakonskim predpisom za prevoz otrok, med drugim pa ni bil opremljen z digitalnim tahografom in ABS zavorami.

»Na žalost občina Šenčur k nakupu novega vozila ni prispevala ničesar, prav tako ne občinsko gasilsko poveljstvo, ki nam je zgolj ustno odgovorilo, da denarja za te namene ni. Ker smo bili v nakup vozila zaradi zakonodaje in zahtev Gasilske zveze Slovenije prisiljeni, smo se obrnili na pomoč vaščanov Visokega in Milj ter sponzorjev, ki so se zelo velikodušno odzvali, še posebej veliko sta prispevala kasnejša botra vozila Tomaž Čebašek in Tomaž Logar. Z njihovo pomočjo smo zbrali polovico od 24 tisoč evrov, kolikor je stalo vozilo, za drugo polovico pa sedaj odplačujemo lizing. A drugače ni šlo, če smo želeli zadržati mlade v društvu,« je povedala predsednica gasilskega društva, ki bo prihodnje leto praznovalo 80. obletnico ustanovitve.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 30. maj 2019 / 10:30

Nagrada Mihi Rodmanu

Na mednarodnem gledališkem festivalu v Bolgariji je Miha Rodman prejel nagrado za igro Judovski pes, v kateri odigra šestindvajset različnih vlog.

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

Mednarodni prijateljski turnir - Zdravo mesto

V soboto, 4. septembra, in v nedeljo, 5. septembra, bo v Kranju in Grosupljem potekal mednarodni košarkarski turnir za članice.

Kamnik / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

V Spodnjih Palovčah zgradili vse propuste

Spodnje Palovče - Lokalna cesta med Spodnjimi Palovčami in Kolovcem, ki povezuje občini Kamnik in Domžale, je tri leta po hudem neurju s poplavami, ki je močno poškodovalo cestiš...

Bohinj / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

Prvi vzpon edinstveno dejanje

Na slovesnosti pred spomenikom štirih srčnih mož na Ribčevem Lazu so se spomnili prvega vzpona na Triglav pred 232 leti.

Zanimivosti / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

Zvesti Gorenjskemu glasu

Štiriinosemdesetletni Alojz Vidic iz Kamne Gorice je na Gorenjski glas naročen že šestdeset let.

Zanimivosti / četrtek, 2. september 2010 / 07:00

Visoški gasilci kupili novo vozilo

Novo vozilo za prevoz moštva je PGD Visoko-Milje potrebovalo predvsem zaradi prevoza najmlajših gasilcev.