Cesta med Spodnjimi Palovčami in Kolovcem bo po gradnji propustov na hudourniku zdaj prevozna tudi ob večjih deževjih.

V Spodnjih Palovčah zgradili vse propuste

Spodnje Palovče - Lokalna cesta med Spodnjimi Palovčami in Kolovcem, ki povezuje občini Kamnik in Domžale, je tri leta po hudem neurju s poplavami, ki je močno poškodovalo cestišče, sanirana, so sporočili z Občine Kamnik. Po dveh letih gradbenih del so namreč zaključili gradnjo več propustov na hudourniku, ki cesto prečka petkrat, in je ob močnih padavinah cesto večkrat pustil neprevozno, kar je tamkajšnjim prebivalcem povzročalo velike preglavice. »Ureditev propustov je bil tudi pogoj, da Ministrstvo za okolje in prostor ter ARSO v letu 2010 nadaljujeta z urejanjem hudourniške struge,« je sporočila Nika Vrhovnik in dodala, da je občina samo letos za gradnjo treh propustov in ureditev brežine namenila 58 tisoč evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 30. maj 2008 / 07:00

Mesto je napolnila mladost

Le še današnji petek in jutrišnja sobota in maj bo podal roko juniju.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / sreda, 8. januar 2014 / 14:29

Mišmaš s pomočniki peče kruh

V Gozd-Martuljku je zaživela učna igralnica Pekarna Mišmaš, v kateri se otroci in odrasli na poučen in zabaven način učijo skrivnosti peke dobrega kruha.

Zanimivosti / sreda, 8. januar 2014 / 14:19

Za sprostitev in zdravje

Kaj vam pomenita hoja in gibanje v naravi? Je to lahko stalen način zdravega življenja, smo vprašali udeležence sobotnega močno deževnega nočnega pohoda h Krivi jelki.

Razvedrilo / sreda, 8. januar 2014 / 14:18

France Golja in lovska družba

Z nekoliko manjšim zamikom je France Golja povabil v gostilno Bizjak na Zg. Beli lovske prijatelje in društvene lovske sodelavce, da v prijazni zeleni druščini praznujejo njegovih 75 let. France Go...

Razvedrilo / sreda, 8. januar 2014 / 14:17

Prihaja glasbeni BOB

Po lanskoletnem odličnem odzivu medvoški klub Jedro tudi letos pripravlja tekmovanje glasbenih skupin, t. i. BOB – 'Battle of Bands'.

Jesenice / sreda, 8. januar 2014 / 14:16

Ena sejnina v humanitarne namene

Na Jesenicah bosta največji letošnji investiciji izgradnja kanalizacije Podmežakla in nadgradnja centralne čistilne naprave. Občinski svetniki se bodo odpovedali eni sejnini.