Urška in Zdravko Krč v družbi svojih otrok - Gašperja, Nejca, Urbana in najmlajše članice družine Pie (Foto: Tina Dokl)

Mivkaste lepotičke in cvetje

Letošnja miss mivke prihaja iz knapovskih krajev, bliža se sedmi Žur z razlogom, Urška pa je dobila svojo cvetličarno.

Vsaj nekaj, bi se pošalili stand up komedijanti, če je Povodnemu možu uspel preboj v slovenski poeziji. Vendar tokrat ne govorimo o njegovi Urški, pa tudi stoletje je drugo.

Urška Krč je vedno gojila ljubezen do cvetja. Minuli petek, ravno na trinajstega, trinajst minut čez trinajsto, so se ji sanje uresničile. S soprogom Zdravkom sta v Tupaličah pri Preddvoru slavnostno odprla vrata nove cvetličarne, ki nosil ime po svoji lastnici. Prostori cvetličarne so v notranjosti obnovljene stare hiše, na domu njenega moža in ravno okolje preteklosti je tisto, kar cvetličarni daje še poseben čar.

Ob manjšem slavnostnem odprtju, ki ga je vodila Saša Pivk Avsec, se je na dvorišču kljub dežju zbralo kar precej prijateljev, znancev, sorodnikov in sosedov zakoncev Krč, ki ju po Sašinih besedah dež pravzaprav spremlja ob vseh njunih večjih dogodkih. Tudi ko sta se ženila, naj bi deževalo. Urška se je s solzami v očeh zahvalila obiskovalcem, prostore nove cvetličarne je blagoslovil preddvorski župnik Miha Lavrinec, trak pa so v spremstvu Urške in Zdravka prerezali njuni štirje otroci Gašper, Nejc, Urban in Pia, vsi oblečeni v gorenjsko narodno nošo, kar je celotnemu dogodku dalo občutek, da tej hiši tudi ples in folklora nista tuja.

Urška si je v cvetličarni poleg prodajnih zamislila še razstavne prostore, kjer bodo ob večjih praznikih na ogled razstavljene ikebane in druge cvetoče dekoracije, do 21. avgusta pa imajo teden odprtih vrat, ko na vso ponudbo velja desetodstotni popust.

Zaključni turnir letošnje serije tekmovanj za znani Hitov pokal v odbojki na mivki je v soboto potekal v sicer prijetnem okolju ljubljanskega kopališča Laguna, a jo je tokrat organizatorjem zagodlo vreme. Že tradicionalno so izbrali tudi miss mivke 2010.

Zmaga je šla v roke 177 centimetrov visoki Zasavki, 19-letni Urški Ahac iz Trbovelj, ki je navdušila s temperamentom in idealno postavo, prva spremljevalka je postala Tadeja Deželan iz Brusnic in druga Monika Brancelj iz Preserij.

Bliža pa se september in z njim že sedmi Žur z razlogom, ki je postal že sinonim za konec avgusta, začetek šole in fantastično zabavo v Tivoliju. Legendarna DJ-umetnika Umek in Carl Cox bosta 28. avgusta od 17. ure dalje v parku Tivoli mlade iz Orto generacije spodbujala k dobrim dejanjem skozi odlično zabavo s pomočjo glasbe. Mladi bodo letos za Žur z razlogom ponovno prispevali dobrodelno vstopnino v višini enega evra za društvo Beli obroč Slovenije.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 19. julij 2022 / 12:47

V Domžalah brez zadetkov

V uvodnem krogu Prve lige Telemach so se nogometaši Domžal pomerili s Celjem in se na domačem igrišču morali zadovoljiti z delitvijo točk, ekipa Kalcerja iz Radomelj pa je v Mariboru ugnala državne pr...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 12. junij 2014 / 10:50

Občine v turizmu brišejo meje

Zavod za turizem Cerklje je v Petrovčevi hiši pripravil razstavo Spoznajmo turistično zakladnico Slovenije, na kateri se predstavljajo občine Cerklje na Gorenjskem, Šenčur, Preddvor, Jezersko in Naklo...

Jesenice / četrtek, 12. junij 2014 / 09:31

Razgrabili rabljeno športno opremo

Jesenice – V športnem parku Podmežakla so se v petek začeli Dnevi športa, v sklopu katerih je Center za socialno delo (CSD) Jesenice zaključil akcijo zbiranja rabljene športne opreme Pomagajmo si z...

Gorenjska / četrtek, 12. junij 2014 / 09:30

Kopališča odpirajo svoja vrata

V Kamniku in v Radovljici so se kopalci v bazenu lahko hladili že minuli konec tedna, ostala gorenjska kopališča pa se odpirajo ta oziroma prihodnji konec tedna. Cene ostajajo enake kot lani.

Nasveti / četrtek, 12. junij 2014 / 09:30

V hladen gozd po slastne jagode

Gozdne jagode pozno pomladi in na začetku poletja sramežljivo vabijo v gozd. V hudi vročini, ki nas zdeluje te dni, je več kot zaželeno povabilo ljubkih zardevajočih lepotic, ki nas potrpežljivo čakaj...

Nasveti / četrtek, 12. junij 2014 / 09:29

Zelenjavni zavitek z jogurtovim prelivom

Zelenjavni zavitek je primeren kot samostojna jed ali kot priloga.