Uspešni gorenjski mesarji
Na mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov so prejeli številna visoka priznanja.
Gornja Radgona – Konec maja je pod okriljem 48. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni potekalo mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov. Vzorce je ocenila strokovna komisija pod predsedstvom Božidarja Žlendra, v kateri so sodelovali člani Janez Marinšek, Marlena Skvarča, Andrej Plestenjak, Lea Gašperlin in Tomaž Polak, Biotehniška fakulteta Ljubljana. Tehnični vodja je bil Franc Muhič iz Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja. Med 34 podjetji iz Slovenije in Hrvaške, ki so sodelovala na ocenjevanju z 278 izdelki, so bili uspešni tudi gorenjski mesarji. Mesarija Arvaj iz Britofa je za svoje izdelke prejela dve zlati, tri srebrne in dve bronasti medalji ter priznanje za varne mesnine, Mesarstvo Čadež dve zlati, štiri srebrne in pet bronastih, Mesarstvo Oblak iz Žirov dve srebrni in bronasto medaljo, Nimrod iz Škofje Loke pa zlato medaljo za tržno ponudbo divjačinskih izdelkov. Na mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod med nagrajenci ni bilo gorenjskih predstavnikov.