Odličen zbor za en koncert

Jutri, v soboto, 3. julija, ob 20. uri bo v župnijski cerkvi sv. Kancijana in tovarišev v Kranju koncert projektnega zbora Urške Fabijan. Schubertova maša in Visoka pesem ljubezni.

V soboto se Kranjčanom obeta nekoliko drugačen zborovski večer. Domačinka Urška Fabijan, ki je trenutno na podiplomskem študiju zborovskega dirigiranja na University of Utah v Salt Lake Cityju v ZDA, namreč v teh dneh v domačem mestu pripravlja projektni mešani pevski zbor, ki bo izvedel koncert sakralne glasbe. »Za magisterij moram v štirih semestrih opraviti pet zborovskih recitalov in v komisiji za študijske zadeve so mi tokrat odobrili izvedbo koncerta v Sloveniji, s tem, da poskrbim tudi za avdio in video posnetek. Tako sem maja med pevske prijatelje razposlala vabilo za petje v projektnem zboru in pri tem naletela na zelo dober odziv,« je povedala dirigentka Urška Fabijan in dodala, da je v zbor zbrala šestindvajset pevk in pevcev iz Kranja, Radovljice, Ljubljane, Postojne, Ljubljane, same odlične glasove z bogatimi zborovskimi in solističnimi izkušnjami.

Na koncertu bodo peli Mašo v G duru D167, Franza Schuberta za soliste in godalni kvartet ter orgle. Kot solisti bodo nastopili Mojca Bedenik (sopran), Martin Sušnik (tenor) in Tone Habjan (bariton). V nadaljevanju bomo slišali še sklopa slovenske in pravoslavne cerkvene glasbe, zbor pa bo na orglah spremljal Tilen Bajec. V zaključku bo na sporedu še noviteta obetavnega mladega skladatelja Gašperja Jereba in sicer skladba Visoka pesem ljubezni (ki je dala tudi naslov koncertu), ki jo je avtor uglasbil na podlagi svetopisemskega besedila iz 1. pisma Korintčanom. Fabijanova, ki se jeseni vrača v ZDA, kjer poleg študija deluje tudi kot asistentka dvema univerzitetnima zboroma, ki jih vodi dirigent dr. Brady Allred, koncert pripravlja v okviru KD Mysterium, kranjskega zbora, ki ga je pred odhodom na študij štiri leta tudi vodila.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Preddvor / sobota, 12. julij 2014 / 07:00

Prostovoljstvo se je ohranilo

Ob prazniku občine Preddvor se je župan Miran Zadnikar znova zahvalil prostovoljcem, ki so pomagali v dveh naravnih nesrečah: vetrolomu novembra 2013 in žledolomu februarja letos.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 16. november 2009 / 07:00

Nina v duetu z Goranom

Nina Pušlar je pred kratkim javnosti predstavila novo skladbo z naslovom Slečeno srce, ki jo je odpela tudi v oddaji Spet doma.

Prosti čas / ponedeljek, 16. november 2009 / 07:00

Piramida je poseben izziv

Skupina Tangels je ta čas zaposlena s promoviranjem singla Life goes up ter pripravo novih demo posnetkov za naslednjo skladbo in album, že nekaj časa pa jo lahko spremljamo tudi v oddaji Piramida, ki...

Kultura / ponedeljek, 16. november 2009 / 07:00

Dobre popotnice za naprej

Glasbena šola Škofja Loka je praznovala svojo 60-letnico. Njen izjemen napredek v zadnjih desetih letih smo lahko zaznali tudi v bogatem programu na torkovem slavnostnem koncertu.

Kultura / ponedeljek, 16. november 2009 / 07:00

Iz družinskega albuma

V preddverju Sokolskega doma so na ogled dela akademskega slikarja Jurija Kalana.

Gospodarstvo / ponedeljek, 16. november 2009 / 07:00

Prva plačila za hribovska območja

Ljubljana - Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja bo do konca tega tedna izdala 38 tisoč odločb o plačilih za hribovska in druga območja z omejenimi možnostmi za kmetijs...