Sedem izdelkov z najvišjo oceno
Sedem mlečnih izdelkov z gorenjskih kmetij je v okviru razstave Dobrote slovenskih kmetij prejelo najvišjo možno oceno.
Kranj – Na Ptuju bo od 21. do 24. maja državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo podelili tudi priznanja za najboljše prehranske dobrote. Zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja mlečnih in mesnih izdelkov. Gorenjci so se tudi tokrat izkazali z mlečnimi izdelki, nekoliko slabše pa z mesnimi. Pri mlečnih izdelkih bo Andreja Bizant iz Žlebov pri Medvodah dobila zlati priznanji za sveži sir in maslo, Andreja Jagodic s Police pri Naklem zlati za laktični sir in za sadni jogurt (borovnica), Franci Podjed iz Olševka zlati za sadni jogurt (jagoda) in za navadni jogurt, Mija Cof iz Dorfarjev zlati za navadni jogurt in za sirni namaz z drobnjakom ter srebrno za sadni jogurt, Tilka Bogataj iz Gorenje vasi zlata priznanja za sir Tilen, sir Pretovč, jogurt, sadni jogurt in za kislo kravje mleko, Darinka Korošec iz Gorjuš zlato za sladko skuto, Mojca Hlebanja iz Srednjega Vrha zlato za poltrdi sir Srjan, Danijela Dolinar iz Stare Oselice zlati priznanji za domače maslo in poltrdi sir, Milan Brence iz Gorenje vasi zlato za sir Kosec, Roman Bogataj z Gorenjega Brda zlato za poltrdi sir Tinček, Angelca Hlebanja iz Loga pri Kranjski Gori srebrno za domačo skuto, Helena Kropivšek iz Češnjic v Tuhinju bronasto priznanje za poltrdi sir, Meta Zmrzlikar iz Voklega bronasto za mladi sir in Irena Vrhunc iz Podblice bronasto priznanje za sadni jogurt (jagoda).
Pri mesnih izdelkih bosta Barbara in Ingo Robič iz Gozd-Martuljka prejela bronasti priznanji za Rjavcovo rol šunko in za Rjavcove klobase v zaseki, Janez Langus z Jesenic bronasto priznanje za grobo kmečko salamo, Irena Kejžar iz Robidnice bronasti priznanji za domače klobase in za prekajeno suho meso ter Mitja Gantar iz Malenskega Vrha bronasto priznanje za domače salame.