Mija Cof iz Dorfarjev je za dva mlečna izdelka prejela najvišje možno število točk.

Sedem izdelkov z najvišjo oceno

Sedem mlečnih izdelkov z gorenjskih kmetij je v okviru razstave Dobrote slovenskih kmetij prejelo najvišjo možno oceno.

Na ocenjevanju mlečnih izdelkov so najvišje možno število točk (dvajset) in s tem tudi zlato priznanje dobili Andreja Bizant za sveži sir, Andreja Jagodic za laktični sir, Franci Podjed za jagodni sadni jogurt, Mija Cof za navadni jogurt in za sirni namaz z drobnjakom, Tilka Bogataj za sir Tilen in Darinka Korošec za sladko skuto.

Kranj – Na Ptuju bo od 21. do 24. maja državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo podelili tudi priznanja za najboljše prehranske dobrote. Zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja mlečnih in mesnih izdelkov. Gorenjci so se tudi tokrat izkazali z mlečnimi izdelki, nekoliko slabše pa z mesnimi. Pri mlečnih izdelkih bo Andreja Bizant iz Žlebov pri Medvodah dobila zlati priznanji za sveži sir in maslo, Andreja Jagodic s Police pri Naklem zlati za laktični sir in za sadni jogurt (borovnica), Franci Podjed iz Olševka zlati za sadni jogurt (jagoda) in za navadni jogurt, Mija Cof iz Dorfarjev zlati za navadni jogurt in za sirni namaz z drobnjakom ter srebrno za sadni jogurt, Tilka Bogataj iz Gorenje vasi zlata priznanja za sir Tilen, sir Pretovč, jogurt, sadni jogurt in za kislo kravje mleko, Darinka Korošec iz Gorjuš zlato za sladko skuto, Mojca Hlebanja iz Srednjega Vrha zlato za poltrdi sir Srjan, Danijela Dolinar iz Stare Oselice zlati priznanji za domače maslo in poltrdi sir, Milan Brence iz Gorenje vasi zlato za sir Kosec, Roman Bogataj z Gorenjega Brda zlato za poltrdi sir Tinček, Angelca Hlebanja iz Loga pri Kranjski Gori srebrno za domačo skuto, Helena Kropivšek iz Češnjic v Tuhinju bronasto priznanje za poltrdi sir, Meta Zmrzlikar iz Voklega bronasto za mladi sir in Irena Vrhunc iz Podblice bronasto priznanje za sadni jogurt (jagoda).

Pri mesnih izdelkih bosta Barbara in Ingo Robič iz Gozd-Martuljka prejela bronasti priznanji za Rjavcovo rol šunko in za Rjavcove klobase v zaseki, Janez Langus z Jesenic bronasto priznanje za grobo kmečko salamo, Irena Kejžar iz Robidnice bronasti priznanji za domače klobase in za prekajeno suho meso ter Mitja Gantar iz Malenskega Vrha bronasto priznanje za domače salame.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Muškatna juha z ingverjem in kapesanto

Juha, primerna za zimske dni, pravi kuharski mojster Tomaž Polenec.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 23. november 2020 / 18:59

Koronavirus in mi, 5. del

Zaspal sem nazaj in vsake toliko me je iz spanca na pol predramila bolečina v poljubnem delu telesa, pomešana s Špelinim glasnim kašljem. Spanec v resnici sploh ni bil spanec, ampak se ga spomnim b...

Zanimivosti / ponedeljek, 23. november 2020 / 18:57

Zvesti navijači

Veličastnemu uspehu Primoža Rogliča na španski pentlji so se poklonili tudi zvesti oboževalci v Gorenji vasi. V obdobju nelagodja, ki ga diktira letošnja epidemija, sijajni uspehi naših športnikov...

Škofja Loka / ponedeljek, 23. november 2020 / 18:50

Krizni načrt ni več zadoščal, a so našli rešitev

Vladni govorec Jelko Kacin je natančneje predstavil dodano izjemo pri prehajanju meje, direktorica Centra slepih, slabovidnih in starejših (CSS) Škofja Loka Silva Košnjek pa aktualno stanje glede koro...

Gorenjska / ponedeljek, 23. november 2020 / 15:26

Starejši tudi med epidemijo niso pozabljeni

Program Zveze društev upokojencev Slovenije Starejši za starejše, v katerem prostovoljci skrbijo za pomoč starejšim v njihovem domačem okolju, poteka tudi v času epidemije. Obiske in osebne stike skuš...

Gospodarstvo / ponedeljek, 23. november 2020 / 15:23

Prodaja terjatev za izboljšanje likvidnosti

»Podjetja prodajajo terjatve iz več razlogov, največkrat zato, ker potrebujejo dodatno likvidnost, hkrati pa se ne želijo zadolžiti pri banki,« pravi Matija Mazalović, vodja oddelka Odkupi terjatev v...