Nesreče

Kolesar trčil v avto

Kranj - V petek nekaj pred sedmo zvečer se je 17-letni Kranjčan peljal po Smledniški cesti v Kranju. Ko je pripeljal do Savske ceste, ni upošteval znaka in je zapeljal na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pravilno pripeljal 26-letni voznik osebnega avtomobila. Kolesar je trčil v levo stran avtomobila in si zlomil golen desne noge. Reševalci so ga odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Z avtomobilom v vodo

Naklo - Kranjski poklicni gasilci so konec minulega tedna pomagali vozniku avtomobila, ki se je pokvaril in obtičal na delu poti, ki je pod vodo. Gasilci so avtomobil izvlekli iz vode in ga potegnili do mesta, kjer ga je prevzelo vlečno vozilo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / petek, 18. april 2008 / 07:00

Blejsko jezero še ni rešeno

Stanje Blejskega jezera se je v zadnjih letih sicer izboljšalo, vendar pa so obremenitve in pritiski zaradi preveč urbanizirane obale veliki, treba pa bo urediti tudi stihijsko potapljanje v jezeru.

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 3. december 2007 / 07:00

Planincu spodrsnilo

Stara Fužina - V soboto ob 13.25 so Operativno komunikacijski center Policijske uprave Kranj obvestili, da se je na planini Voje poškodoval 54-letni planinec iz Ljubljane. Na pot...

Zanimivosti / ponedeljek, 3. december 2007 / 07:00

Zbor parkeljnov treh dežel

Prihod Miklavža že od nekdaj naznanjata rožljanje z verigami in grozljivo tuljenje peklenščkov ali parkeljnov.

Zanimivosti / ponedeljek, 3. december 2007 / 07:00

Kranjčani so plesali v Indiji

Skupina mladih plesalcev iz Kulturnega društva Qulenium Kranj se je skupaj z mentorji in spremljevalci udeležila 8. mednarodnega otroškega festivala odrskih umetnosti v New Delhiju.

Kranj / ponedeljek, 3. december 2007 / 07:00

Brdo do konca junija srce Evrope

V soboto so slovesno odprli sodobno opremljen Kongresni center Brdo, ki bo v prvi polovici prihodnjega leta gostil skoraj vse dogodke predsedovanja Slovenije EU.

Kranj / ponedeljek, 3. december 2007 / 07:00

Dolgovi že skoraj poplačani

Pred enim letom je vodenje krajevne skupnosti prevzela popolnoma nova ekipa, ki ima že marsikaj pokazati. Pogovor s predsednikom krajevne skupnosti Predoslje Danilom Šenkom.