Odgovor: Pomožni ključavničar

V petek, dne 30. aprila 2010, je Marjeta Smolnikar v svojem prispevku pod naslovom Pomožni ključavničar na koncu zapisala, da imajo sedemdeset let po drugi svetovni vojni v Sloveniji vse niti v rokah še vedno nekdanji komunisti in njihova »zalega«.

V celoten žaljiv prispevek se ne bom spuščala, prizadela pa me je oznaka »zalega«. To je pa malo prehudo blatenje! Bila sem trideset let članica Zveze komunistov. V partijo sem stopila kot zavedna članica naše družbe. Sem mati treh otrok, hišo sva si z možem zgradila z lastnimi rokami in prihranki. Kot članica ZK sem morala napisati nešteto zapisnikov, biti sem morala tajnica SZDL, tajnica Turističnega društva, tajnica gasilcev. Ker sem bila mlada in polna delovnih moči in navad, sem to rada in z lahkoto delala. Vse sem počela prostovoljno z zavestjo, da to počnem za vse nas, za skupnost.

 

Pošteno sem zaslužila s svojim delom vse, kar imam, prišla s petintridesetimi leti delovne dobe do pokojnine, sedaj pa me ena Marjeta Smolnikar zmerja s »komunistično zalego«!

 

Pravi komunisti smo se vedno borili za malega človeka, za delavca, za tistega, ki je bil v zgodovini zmeraj teptan od bogatih in neukih.

 

Komunisti nismo nikoli vzeli ničesar zase, ampak smo vedno delali za skupnost.

 

Ko je Marija Kuhar, žena Prežihovega Voranca, pripovedovala svoj življenjepis in o Vorančevem življenju, je zmeraj poudarila, da Voranc nikoli ni vzel ničesar zase, vedno se je boril za druge. Žal so pri nas socializem (komunizma sploh ni bilo in vsaj to naj bi Marjeta Smolnikar vedela) uničili pohlep, pokvarjenost, brezčutnost, sedaj pa udrihati vse povprek po poštenih ljudeh, ki smo delali in želeli poštenje, zmerjati jih z zalego, je pa skrajno nesramno in pokvarjeno.

 

Kaj če bi jaz napisala: »Ta duhovniška pedofilska zalega«, tega si ne bi upala nikoli trditi vse povprek in zmerjati poštene, vestne duhovnike, ki jih poznam kar precej.

 

Marjeta Smolnikar, globoko ste užalili številne poštene in delovne ljudi, zato bom rekla samo: »Za vsakega šiba raste na tem svetu!« Za vašo zlobo in vaše sovraštvo do drugače mislečih in do »komunistične zalege« se bo življenje še globoko maščevalo!

 

Anka Jan,

Kranj

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 20. maj 2016 / 12:30

Maturantski sprevod in četvorka

Kranj – Na Koroški cesti pred Gimnazijo Kranj se bo danes opoldne odvijal ples dijakov zaključnih letnikov gorenjskih srednjih šol Maturantska četvorka v organizaciji plesne šole Studio Ritem. Dija...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sobota, 10. maj 2014 / 23:29

Zagorelo na območju KIK-a Kamnik

Kamnik – V soboto nekaj minut pred pol tretjo popoldne je Kamničane in okoličane vznemiril visok oblak gostega, črnega dima, ki se je vil nad območjem nekdanje tovarne KIK Kamnik. Gasilci...