Planinec je po zdrsu izgubil ravnotežje in padel prek stene Malega Triglava. (Foto: GRS Mojstrana)

Nova smrtna žrtev v gorah

V soboto dopoldne se je na pobočju malega Triglava smrtno ponesrečil planinec.

Kredarica – Letošnji prvomajski prazniki so zaznamovani tudi s tragično nesrečo v slovenskih gorah. V soboto dopoldne so namreč kranjsko policijsko upravo obvestili, da je z Malega Triglava v konto pod Kredarico padel planinec, ki ne kaže znakov življenja.

Planinec, star 51 let, in njegov 47-letni znanec, oba doma iz okolice Postojne, sta se po policijskih navedbah ob šestih zjutraj po zavarovani poti odpravila iz Triglavskega doma na Kredarici proti Triglavu. Ko sta nekaj pred pol enajsto sestopala nazaj proti Triglavskemu domu na Kredarici, je starejši planinec, ki je bil opremljen z derezami, stopil na sneg, pod katerim je bila ledena plošča. Pri tem je sneg začel drseti po ledu, planinec pa je izgubil ravnotežje in najprej padel na bok, nato pa začel drseti po pobočju. Padel je prek stene Malega Triglava na snežišče pod njim, kjer je zaradi hudih poškodb obležal.

V reševalno akcijo se je odpravil helikopter Slovenske vojske z gorskim reševalcev, zdravnikom Gorske reševalne službe iz Kranjske Gore in policistom gorske enote. Ob prihodu na kraj nesreče planincu žal niso mogli več pomagati, saj je umrl že po padcu.

V manj kot treh mesecih je to že tretja smrtna nesreča v gorah na Gorenjskem. Sredi marca je pod Dovško babo umrla 58-letna planinka iz Ljubljane, ki jo je odnesel in zasul plaz. Še mesec dni prej pa je plaz na Zelenici zasul 34-letnega deskarja, ki se je kljub opozorilu in zaprti cesti peš vzpenjal ob smučišču. Tudi deskarju reševalci žal niso mogli več pomagati.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

Potovalna lekarna

V potovalno lekarno sodijo zdravila, ki jih bolnik redno jemlje, zdravila za samozdravljenje, pribor za prvo pomoč, sredstva za osebno nego. Za zdravljenje manjših težav naj bodo v potovalni leka...

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 25. julij 2008 / 07:00

Skakalci na poletne tekme

Z današnjimi večernimi kvalifikacijami se v Hinterzartnu začenja Poletna velika nagrada v smučarskih skokih, v Nemčiji pa ne bodo manjkali naši orli.

Kultura / petek, 25. julij 2008 / 07:00

Velika narava dveh

Lancovo - Galerija Brigita na Lancovem nad Radovljico z vmesnim premorom deluje že skoraj 20 let, vsako leto pa njena lastnica, akademska slikarka Brigita Požegar - Mulej v njej...

Kronika / petek, 25. julij 2008 / 07:00

Ostali brez letalskih vozovnic

Oškodovanki nista poleteli na Tajsko, ker preko spleta plačanih letalskih vozovnic sploh nista prejeli.

Gospodarstvo / petek, 25. julij 2008 / 07:00

Sibo: v 15 letih dve tovarni

V podjetju Sibo so programe tehničnih komponent in zapiral nadgradili s čisto proizvodnjo za farmacijo in medicino. V letu in pol bodo svoj promet podvojili.

Kranj / petek, 25. julij 2008 / 07:00

Najprej obup, sedaj veselje

Petčlanska družina Jagodic-Kaštrun, ki je sredi maja po požaru ostala brez svojega doma, se je v torek vselila nazaj v prenovljeno najemniško stanovanje na Planini.