Posadka v akciji

Tekmovanje "gorenjskih" jadrnic

Prejšnji vikend je v Portorožu potekala tradicionalna regata vrhunskih karbonskih jadrnic Shipman v organizaciji blejskega podjetja Seaway.

Na večdnevni regati je sodelovalo devet tovrstnih jadrnic iz vsega sveta, večinoma v dolžini 63 in 72 čevljev. V soboto je regata potekala od Portoroža do marine San Rocco v Italiji, vendar zaradi neugodnega vremena ni omogočala posebnih adrenalinskih užitkov. V takih razmerah je prišlo do izraza predvsem tehnično znanje posadk in v razburljivem finišu je jadrnica Mahi Mahi lastnika Gerwalta Pichlerja za las ugnala kasnejšo skupno zmagovalko Nadejo ruskega lastnika Vladimira Prosikina. Naj omenimo, da je na startu za odličen ambient poskrbela tudi violinistka Anja Bukovec, ki je ustvarjala skrivnostne zvoke kar na enem izmed spremljajočih plovil, večkrat nagrajene najnovejše linije hibridnega čolna Greenline 33.

Adrenalinski odvisniki so na račun prišli v nedeljo, ko se je nad Portorožem razprostrlo modro nebo in je zapihala močna burja, ki je jadrnice pognala močno čez deset vozlov, vodoravne površine pa so kar naenkrat skoraj postale vertikalne. Tokrat je dirka potekala znotraj Piranskega zaliva, zmage pa se je veselila jadrnica Nadeja pred drugouvrščeno Sarah Key lastnika Aegyda Pengga, s katere je bila posneta naša fotoreportaža.

Za konec naj povemo še, da je dogodek gostil nekaj zelo zvenečih imen jadralskega sveta, saj je regato obiskal sam Peter Harken, gostje na krovih jadrnic pa so bili med drugim tudi Chiara Calligaris, Vesna Dekleva, Andrea Caracci, Bertrand Cudennec, Denis Juhel, Mitja Margon in Tomaž Čopi ter mnogi drugi, prav vsi pa so bili zadovoljni in navdušeni nad dogodkom, tako nad organizacijo kot tudi nad odličnim vzdušjem skozi celoten vikend.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 22. julij 2013 / 12:06

Pedofilije niso nikdar zaznali

Trditve o pedofiliji v kranjski knjižnici so neresnične in po nepotrebnem vznemirjajo javnost in uporabnike knjižnice, zatrjuje Dani Jurgec, vodja službe za izposojo in informacije.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 4. maj 2010 / 07:00

Tekmovanje "gorenjskih" jadrnic

Prejšnji vikend je v Portorožu potekala tradicionalna regata vrhunskih karbonskih jadrnic Shipman v organizaciji blejskega podjetja Seaway.

Prosti čas / torek, 4. maj 2010 / 07:00

Lea Perovšek je nova miss športa

Že od nekdaj poteka debata o ženski lepoti in pogosto je tema primerjava manekenk in športnic. Prejšnjo soboto smo lahko v ljubljanski Festivalni dvorani videli slednje in treba je reči, da občinstvo...

Kronika / torek, 4. maj 2010 / 07:00

Nova smrtna žrtev v gorah

V soboto dopoldne se je na pobočju malega Triglava smrtno ponesrečil planinec.

Prosti čas / torek, 4. maj 2010 / 07:00

Sanje o Grajski poroki bodo kmalu uresničene

Intenzivnemu glasovanju za tri pare izmed šestnajstih, ki so se potegovali za sanjsko poroko na Blejskem gradu, je sledil dramatičen zaključek, saj smo glasovnice prejemali do zadnjih minut.

Gospodarstvo / torek, 4. maj 2010 / 07:00

Nekoliko višje cene goriv

Kranj - Od danes so znova nekoliko višje cene naftnih derivatov, ki se spreminjajo skladno z vladno uredbo. 95-oktanski motorni bencin je dražji za 0,004 evra na liter in bo od d...