Zlato za nacionalne jedi
Bled - Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled so se minuli konec tedna udeležili petega mednarodnega kuharskega festivala Biser mora na Braču, na katerem so se pomerili mladi kuharji iz desetih evropskih držav. V skupini seniorjev so blesteli Benjamin Ule, Robi Drnovšek in Matej Cerovšek, ki so si prislužili zlato medaljo za nacionalne jedi in za odlično strokovno opravljeno timsko delo. Izkazali so se tudi Miro Ečimović, Žiga Vidmar, Katja Štukelj in Sara Jeler, ki so tekmovali v kategoriji juniorjev, saj so se domov vrnili z dvema srebrnima in eno bronasto medaljo. Pomerili so se v pripravljanju hladne predjedi s tunino, moderne jedi iz piščanca ter sladice iz sira in čokolade. Na tekmovanju so imeli možnost pokazati svoje znanje in predstaviti slovenske tradicionalne jedi, obenem pa spoznati način dela kuharjev iz drugih držav, je ob tem poudarila Sara Jeler.