Mladi kuharji tokrat tekmovali na Gorenjskem
Radovljica - Na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica je bilo pred kratkim zadnje izmed treh predtekmovanj najboljših obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev. Potem ko se je na drugem tekmovanju sredi prejšnjega meseca med finaliste uvrstila domačinka Simona Maček, sta tokrat najboljše in najizvirnejše jedi pripravila Manuel Majerič iz Srednje gostinske in turistične šole v Izoli ter Luka Erjavec iz Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani. Kot zadnja sta se tako uvrstila med šest najboljših mladih kuharjev, ki se bodo za naziv Tuševa kuharska zvezda 12. maja pomerili v finalu. Cilj projekta Tuševa kuharska zvezda je spodbuditi zanimanje mladih za poklic kuharja in dvigniti ugled temu na trgu dela zelo iskanemu poklicu. Kot pravi ravnateljica Srednje gostinske in turistične šole Radovljica Marjana Potočnik, je projekt odlična priložnost, da se najboljši mladi kuharji predstavijo javnosti, potencialnim delodajalcem in svojim vrstnikom.