"Najbrž mi ne verjamete, ampak jaz sem tisti, ki bo zakrpal ozonsko luknjo."

Ali Jelinčič rešuje zemljo

"Nič ne vem o ozonski luknji. Ne poznam je in z njo se nisem pogovarjal. Najbrž pa je to kakšna prijateljica gospe Kresalove," je Malemu bratu ekskluzivno zatrdil poslanec Zmago Jelinčič, kasneje pa priznal, da sodeluje pri njenem zaprtju in s tem rešitvi planeta Zemlja za prihodnjih 1000 let.

Glede na to, da vsak teden iz medijev izvemo za kakšno novo osebnost iz javnega življenja, ki je tako ali drugače »vpletena« v telefonsko pogovorno mrežo državnozborskega poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega, smo se v naši bratski redakciji odločili, da stvar pogledamo nekoliko bližje. Težka naloga je seveda spet padla name, vedno zanesljivega in novinarsko pronicljivega Malega brata. Ker imam prijatelja na oddelku za prisluhe, ki deluje v okviru Ministrstva za notranje zadeve, sem stopil kar do njega, z enim samim vprašanjem, kako razvejana je Jelinčičeva telefonska pogovorna mreža. »Daj, da za hipec pogledam zapiske o prisluhih, naredim kakšno kopijo, pol greva pa na pivo, sem obljubil prijatelju. Ko sem videl, koliko je zbranega gradiva in kako obsežna je mreža, sem si spise izprosil za domov. Saj na pivo sva potem ravno tako šla.

Dela je bilo za šest dni in šest noči, a se je izplačalo, saj sem na koncu iz prisluhov razbral nekaj zelo zanimivega. Da se je Jelinčič menda dogovarjal z ozonsko luknjo? Sled pa je taka: Zmago je najprej nekega dne poklical frizerko Meri, ali ima čas za striženje, in če ga lahko vzame v naslednji uri, preko vrste. Ta je rekla lahko, samo naj se zmeni z Jamesom, Američanom, ki je v Sloveniji trenutno na izpopolnjevanju za izdelovanje slovenskega kozolca, saj v ZDA nameravajo uvesti proizvodno linijo kozolcev, če mu on odstopi termin. James ugodi Jelinčiču, češ da bo v tem času poklical svojega brata Jima iz Chicaga, nekdanjega prvega soseda predsednika Baracka Obame. Bratu je povedal, da je v Sloveniji lepo in da ni nikjer čakalnih vrst razen pri frizerju. Da je pravkar pri frizerki svoje mesto v vrsti prepustil nekemu politiku Zmagu Jelinčiču in mu bo ta v zahvalo podaril originalno puško dvocevko, s katero je leta 1864 takratni ameriški predsednik Abraham Lincoln med lovom namesto zajca po nesreči zadel ozonsko luknjo. James doda še, da je odklonil, da ne rabi puške.

»Vosu,« v telefon zakriči Jim: »Daj mi hitro telefonsko številko tega Jelinčiča, da mi preskrbi to puško. Jaz mu plačam zanjo.« Puško namreč potrebuje sam predsednik Obama, saj jo je obljubil Jessici, snažilki iz Bele hiše, ki ima brata Oliverja, ki je zaprisežen ekolog in je prepričan, da se lahko le on dogovori z ozonsko luknjo, da se ta končno premisli in spet zapre in tako neha škodovati planetu Zemlji. Menda bi se ta lahko pozdravila in zaprla le, če bi pred njo javno uničili puško, s katero je bila leta 1864 zadeta naravnost v srce in še zdaj »krvavi«.

Jim je poklical: »Hello, is there Zmago. I need a rifle, with Lincoln shutted ozone hole … Do you have it …«

Zmago: »Yes, I have it, for good money you can get it all …«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 23. julij 2010 / 07:00

Morje celo hladnejše od jezer

Slovensko morje se po precejšnji ohladitvi minuli konec tedna počasi ogreva nazaj, tako da je "gorenjsko morje" trenutno toplejše - vsaj na Bledu.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sobota, 3. april 2010 / 07:00

Grumovi nagrajenci kar trije

V petek zvečer se je s podelitvijo nagrad končal 40. teden slovenske drame. Najboljša je predstava Prešernovega gledališča, nagrado Slavka Gruma prejeli kar trije avtorji.

Prosti čas / sobota, 3. april 2010 / 07:00

Otrokom omogočili počitnice

Na nedeljskem Leo dobrodelnem koncertu so zbrali pet tisoč evrov in tako otrokom omogočili počitnice v Levčkovem taboru v Pineti.

Humor / sobota, 3. april 2010 / 07:00

Ali Jelinčič rešuje zemljo

"Nič ne vem o ozonski luknji. Ne poznam je in z njo se nisem pogovarjal. Najbrž pa je to kakšna prijateljica gospe Kresalove," je Malemu bratu ekskluzivno zatrdil poslanec Zmago Jelinčič, kasneje pa p...

Nasveti / sobota, 3. april 2010 / 07:00

Na obisku pri dobrem možu

Miklavška gora (955 m) - Hribčki in kuceljčki po celotni Sloveniji so posejani s številnimi prikupnimi cerkvami, ki so podružnice večjih cerkva v dolini. Selška dolina ni v tem nobena izjema. Razgledn...

GG Plus / sobota, 3. april 2010 / 07:00

Veselo pomladno praznovanje z dobro hrano

O veliki noči, najstarejšem, največjem in tudi najdaljšem krščanskem, predvsem pa pomladanskem prazniku in njegovih posebnostih na Gorenjskem smo se tokrat pogovarjali s priznanim etnologom Janezom Bo...