Tajski spomladanski zavitki
Sestavine: 300 g očiščenih kozic (škampovi repki), 300 g mletega svinjskega mesa, 200 g gob šitake, trije stroki česna, žlica sveže koriandrove korenine, četrtina čajne žličke črnega popra, dve žlički sladkorja, en srednje velik korenček, ena čebula, tri žličke ribje omake, dve žlici ostrigine omake, dvanajst lističev riževega testa, jajce in olje za cvrtje.
V ponvi segrejemo olje in prepražimo očiščene kozice. Potem jih predenemo iz ponve in v isti ponvi popražimo česen, koriander, čebulo, korenje, gobe in svinjsko meso, dodamo še ribjo in ostrigino omako (namesto soli). Ko so sestavine popražene, jih odstavimo in počakamo, da se ohladijo.
Riževo testo razgrnemo na ravni površini, na sredino damo prepražene ohlajene sestavine (merica je recimo žlica), robove premažemo z beljakom (da zlepijo zvitek) in oblikujemo zvitke (recimo kot sarme). Potem zvitke položimo v vroče olje in počakamo, da postanejo zlato rumeni.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
