Tajski spomladanski zvitki. Poleg postrežemo pekočo čilijevo in sladko slivovo omako. (Foto: Tina Dokl)

Tajski spomladanski zavitki

Sestavine: 300 g očiščenih kozic (škampovi repki), 300 g mletega svinjskega mesa, 200 g gob šitake, trije stroki česna, žlica sveže koriandrove korenine, četrtina čajne žličke črnega popra, dve žlički sladkorja, en srednje velik korenček, ena čebula, tri žličke ribje omake, dve žlici ostrigine omake, dvanajst lističev riževega testa, jajce in olje za cvrtje.

 

V ponvi segrejemo olje in prepražimo očiščene kozice. Potem jih predenemo iz ponve in v isti ponvi popražimo česen, koriander, čebulo, korenje, gobe in svinjsko meso, dodamo še ribjo in ostrigino omako (namesto soli). Ko so sestavine popražene, jih odstavimo in počakamo, da se ohladijo.

 

Riževo testo razgrnemo na ravni površini, na sredino damo prepražene ohlajene sestavine (merica je recimo žlica), robove premažemo z beljakom (da zlepijo zvitek) in oblikujemo zvitke (recimo kot sarme). Potem zvitke položimo v vroče olje in počakamo, da postanejo zlato rumeni.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 16. junij 2022 / 15:13

Snemanje občinskih cest v Kranju

Kranj – Na območju Mestne občine Kranj bo do predvidoma 29. julija potekalo video snemanje kategoriziranih občinskih cest. Posnetek stanja občinske prometne infrastrukture bo izveden v okviru evrop...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / torek, 3. april 2012 / 07:00

Umik živil iz prometa

Ljubljana - Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano je 22. marca obvestil potrošnike, da je dobavitelj Eurospin Eko iz Renč umaknil iz prometa rozine turškega porekla Rozi...

GG Plus / torek, 3. april 2012 / 07:00

Ocenjevanje izdelkov

Škofja Loka - Razvojna agencija Sora pripravlja v Biotehniškem centru Naklo senzorično ocenjevanje pekovskih, mlečnih in mesnih izdelkov. Ocenjevanje je namenjeno vsem, ki želijo...

Kronika / torek, 3. april 2012 / 07:00

Rdeči petelin je bil živahen

Hraše - Minuli konec tedna so imeli gasilci po Gorenjskem obilico dela. Najbolj so se namučili prostovoljni gasilci iz društev Hlebce, Lesce, Radovljica, Begunje, Kropa in Brezje...

Šport / torek, 3. april 2012 / 07:00

Za odbojkarje končni obračuni

Kranj - V končnici državnega prvenstva v 1. DOL so odbojkarji ACH Volleyja že dvakrat (rezultata tekem sta bila 3 : 1, 0 : 3) premagali Calcit Volleyball in jih do naslova novega...

Gospodarstvo / torek, 3. april 2012 / 07:00

Volitve v zbornične organe

Ob koncu maja bodo že četrte volitve v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS). Volilni upravičenci bodo tokrat prvič lahko glasovali tudi po pošti.