Kuharici Simona in Ksenija
Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani je 10. marca potekalo drugo od treh predtekmovanj najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev. Najboljše in najizvirnejše jedi sta tokrat pripravili Simona Maček iz Srednje gostinske in turistične šole Radovljica in Ksenija Maučec iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. V finalu, ki bo potekalo 12. maja, se bosta pridružili Marku iz Celja in Gregorju iz Ljubljane, ki sta se v finale uvrstila na prvem predtekmovanju. Cilj projekta Tuševa kuharska zvezda je spodbuditi zanimanje mladih za kuharski poklic in dvigniti ugled temu, na trgu dela zelo iskanemu poklicu.
Zadnja dva finalista bo komisija, sestavljena iz kuharskih mojstrov, članov Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, izbrala še na predtekmovanjih aprila v Radovljici, ko se bo za vstop v finalu spet potegovalo dvanajst dijakov iz šestih srednjih gostinskih šol iz vse Slovenije. Ideje šestih najboljših mladih kuharjev pa se bodo pomerile v finalu na eni izmed najbolj uglednih gostinskih lokacij v Sloveniji.