"OK, če lahko midva izbirava svojega zadnjega gosta, potem naj bo to Petra Majdič, ker tako, kot je ona noter padla, pa res še nihče ni noter padu," sta v en glas povedala Jurij in Lado. Želeno - storjeno.

Zadnji "A s ti tud not padu"

Kljub domnevnemu sporu med obema voditeljema oddaje A s ti tud not padu? so se na Pop TV vseeno odločili pripraviti še eno, tokrat res zadnjo oddajo. Z zadnjo gostjo, ki je padla not (glej sliko).

Slovensko gledalstvo je bilo po novem letu nemalo užaljeno in razočarano, ko je v javnost pricurljala vest, da na Pop TV ukinjajo priljubljeni televizijski šov A s' ti tud not padu?  Potem ko so lani v začetku decembra predvajali zadnjega z Damijanom Murkom, so se na televiziji odločili, da šov ukinejo, šušljalo pa se je tudi, da se Jurij Zrnec in Lado Bizovičar sploh ne preneseta več in ju niti pod razno ne bi mogli več spraviti skupaj v oddajo. Ko pa je zadeva prerasla razumne okvire in bi se skoraj sprevrgla v socialne nemire, prihajalo je do množičnih zastrupitev z alkoholom ter drastičnega povečanja števila obiskov v raznih skupinah za duhovno rast, in je na Pop TV posredovala celo slovenska vlada, prav tako tudi predsednik Danilo Türk, so se na Pop TV vendarle odločili, da posnamejo še eno, ampak tokrat zares zadnjo oddajo A s' ti tud not padu?. Oddajo so snemali v sredo v strogi tajnosti, saj sta Jurij in Lado pristala na še eno oddajo le, če rumeni mediji ne bodo izvedeli, da sta bila spet skupaj.

Meni, Malemu bratu, je, zvitemu, kot sem, uspelo priti na sredino snemanje oddaje, ki bo na sporedu z nedelje na ponedeljek, okrog 25. ure, namreč v času, ko je v Kanadi pozno popoldne. Oddajo, ki jo je finančno podprl slovenski Olimpijski komite, pa so tokrat zastavili nekoliko drugače. Tokratni gost naj bi bil povsem po željah obeh voditeljev. »Če je oddaji naslov A s' ti tud not padu?, naj v njej končno nastopi nekdo, ki je res not padu. In ta trenutek kot najino gostjo vidim le Petro Majdič in nikogar drugega,« je povedal Jurij Zrnec, Lado pa je dodal: »Ja, že od dneva, ko je padla noter, sem jo hotel vprašati, kakšen filing je to, ko padeš noter. A veš, stari, tisti »pure feeling«, adrenalin, stari …«

In ko sta se priznana voditelja vendarle usedla v studio, je v pričakovanju gostje nastala tale fotografija. Vse drugo, kar se je oziroma se bo zgodilo v oddaji (naj ostane skrivnost do televizijskega predvajanja), je le še čista zgodovina. S studijsko rekonstrukcijo Petrinega padca vred.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 22. april 2011 / 07:00

Dan šole proslavili v Sorici

Sorica - Učenci in delavci Osnovne šole Ivana Groharja iz Škofje Loke so dan šole minulo soboto proslavili v Sorici, rojstni vasici največjega slovenskega impresionista, in s tem...

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / torek, 31. maj 2016 / 14:00

»Tadooolgi« kolesarski teden

Drugi Scottov kolesarski maraton se je z Brda preselil v kranjsko mestno središče.

Škofja Loka / torek, 31. maj 2016 / 13:59

Park za odkrivanje čutil

Ob 80-letnici delovanja centra slepih, slabovidnih in starejših v Škofji Loki so odprli senzorični park – park čutil.

Bled / torek, 31. maj 2016 / 13:58

Gradijo na Titovem socializmu

V Vili Bled, nekdanji Titovi vili, je pretekli teden potekal ustanovni kongres Socialistične partije Slovenije (SPS).

Kranj / torek, 31. maj 2016 / 13:19

Peli in igrali v francoščini

Slovenski osnovnošolci, ki jih povezuje ljubezen do francoščine, so se se minuli petek zbrali na petnajstem Frankofonskem festivalu, ki ga organizira Osnovna šola (OŠ) Orehek Kranj.

Mengeš / torek, 31. maj 2016 / 13:17

Praznik v znamenju glasbe

Ob prazniku občine Mengeš je župan Franc Jerič kot največje pridobitve občine poudaril kohezijske projekte. Podelili so tudi občinska priznanja.