V zapor zaradi heroina

Kranjčan Milan Trivundža bo zaradi pečanja s heroinom v zaporu preživel leto in pol, Ljubljančan Ferdinand Kosi leto dni, Trivundževo nekdanje dekle pa jo je odneslo s pogojno kaznijo.

Kranj - Na kranjskem sodišču so v sredo izrekli obsodilno sodbo 32-letnemu Milanu Trivundži in 24-letni Maji Petrič iz Kranja ter štiridesetletnemu Ferdinandu Kosiju iz Ljubljane, obtoženim storitve več kaznivih dejanj prometa s prepovedanimi drogami. Sodni senat pod vodstvom okrožne sodnice Marjete Dvornik je Trivundži zaradi ulične preprodaje heroina dosodil leto in pol zapora, Kosiju pol leta manj, Petričevi pa je izrekel pogojno kazen enega leta zapora, ki pa je ne bo odsedela, če v prihodnjih dveh letih ne bo storila istovrstnega kaznivega dejanja. Sodba ni pravnomočna, zagovornik Petričeve je tudi že napovedal pritožbo.

»Sodni senat je v pretežnem delu obtožnice izrekel krivdorek, v delu obtožbe je prvoobtoženega zaradi pomanjkanja dokazov oprostil, del obtožbe pa je tudi zavrnil, saj ga je umaknilo že tožilstvo,« je pojasnila predsednica senata. Pri izreku kazni Milanu Trivundži je sodišče upoštevalo več olajševalnih okoliščin: obžalovanje, s preprodajo je prenehal sam od sebe že pred prijetjem, predhodna nekaznovanost zaradi drog, zasvojenost in pripravljenost, da skrbi za svojega otroka, ki ga ima s soobtoženo Petričevo. Od slednje sodišče pričakuje, da jo bo skrb za otroka odvrnila od nadaljnjega pečanja z drogo. »Bo pa težko, saj je odvajanje zapleten proces,« je dejala sodnica. Pojasnila je še, da je bil Trivundža delno oproščen obtožbe, ker je kriminalist v dveh primerih prekoračil svoja pooblastila, zato takrat zbranih dokazov sodišče ne more upoštevati.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 19. maj 2021 / 15:23

Nevladne organizacije osvajajo vrhove

Ljubljana – Na Stičišču Središče, stičišču nevladnih organizacij (NVO) osrednjeslovenske regije, so se odločili, da osvojijo najvišje vrhove regije, k aktivnosti pa vabijo tudi vse posamez...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / nedelja, 17. januar 2016 / 21:26

Predlagajo plačila za pašo

Kmetijsko ministrstvo predlaga s spremembo programa razvoja podeželja tudi plačila za pašo goved in drobnice. Letos bo tudi leto razpisov, ministrstvo naj bi jih samo v prvem polletju objavilo devet.

Kultura / nedelja, 17. januar 2016 / 21:25

Basle ali basni za odrasle

Da basni niso le zgodbice, v katerih živalim dajemo človeške lastnosti in so namenjene otrokom, so prepričani v KUD Fofité.

Preddvor / nedelja, 17. januar 2016 / 21:23

V Vokah najprej nogometno igrišče

V Preddvoru je končana javna razprava o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za športni park Voke. Gradili naj bi ga dvofazno, najprej pa bo zgrajena dovozna cesta.

Bled / nedelja, 17. januar 2016 / 21:22

Še bolj se približati željam gostov

V Turizmu Bled so konec lanskega leta uspešno uvedli nov rezervacijsko-informacijski sistem Feratel, prek katerega gostom omogočajo ne samo rezervacije, ampak tudi dodatne storitve in pakete.

Gospodarstvo / nedelja, 17. januar 2016 / 21:21

Upokojeni podjetniki v dvomih

Upokojeni podjetniki imajo do konca januarja čas, da uskladijo dvojni status z lani spremenjenim zakonom.