Direktor in lastnik Avtohiše Malgaj Andrej Malgaj, direktorica marketinga BMW Group Slovenija Barbara Uranjek in vodja blagovne znamke Mini za centralno in vzhodno Evropo Michael Mendrina (Foto: Zaklop)

Mini žar žur

Kranjska Gora je pripravljena na športno-zabavni vrhunec zimske sezone, mini zimski žar žur je uspel, Slovenec leta pa je letos postala Slovenka.

Mali britanski ponos, ikona šestdesetih, legendarni mini je v letošnje leto vstopil kar z Mini žar žurom, ki se ga je udeležilo precejšnje število ljubiteljev priljubljenega avtomobilskega malčka. Malgajevci so žar žur pripravili kar pred svojim ljubljanskim salonom in navdušili prisotne.

Ena izmed mlajših revij znane slovenske časopisne hiše pa je praznovala že deseti rojstni dan. Simpatično dopoldansko rojstnodnevno druženje so pripravili kar v rudniški Supernovi, tako da so lahko sodelovali vsi, ki so se tisti dan odpravili v nakupovalni center. Prireditev je vodila Anja Križnik Tomažin, prisotne pa sta zabavali še pevka Anja Rupel in violinistka Anja Bukovec. Brez torte velikanke nikakor ni šlo.

Prvič v enaindvajsetletni zgodovini pa je Slovenec leta postala Slovenka. Tako je šel naziv v roke že letošnji športnici leta Petri Majdič (dobila je največ povabil na kosilo), ki se žal podelitve ni udeležila, se je pa prisotnim v dvorani javila kar s pomočjo videoposnetka naravnost z Rogle. V nadaljevanju je priznanje častni Slovenec leta 2009 dobila Anita Ogulin, sekretarka Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste, priznanje za posebne dosežke pa je prejel paraplegik Franc Pintar – Ančo, vrhunski strelec, tudi svetovni prvak, v svoji zbirki pa ima že kar nekaj kolajn s paraolimpijskih iger.

Končna lestvica najbolj priljubljenih Slovenk in Slovencev za minulo leto pa je: Petra Majdič, Danilo Türk, Borut Pahor, Sašo Hribar, Miro Cerar, Pavle Juhant, Primož Kozmus, Matjaž Kek, Aleš Cesar, Ljubica Jelušič.

Na zaključni prireditvi je med drugimi Helena Blagne Zaman ob koncu zapela z mladimi Avseniki, nastopila sta harmonikarska virtuoza Miha Debevec in Tomaž Rožanec, stalnica ob izboru Slovenca leta so tudi trio Boutique Moped show, poleg Simone Vodopivec Franko pa je za vezno besedo na odru skrbel še Boštjan Romih.

Kranjska Gora je že v polnih pripravah na konec tedna. Že v petek bo gostila moški veleslalom, dan kasneje pa že šesto X-plozijo zabave. Po sobotnem tekmovanju bo ob 15. uri v hotelu Larix potekal še sprejem Kluba slovenskih olimpijcev, ki združuje vse slovenske udeležence olimpijskih iger. Ob 19. uri bo na velikem odru snežne plaže javno žrebanje štartnih številk za nedeljski slalomom Pokala Vitranc, nato bodo oder zasedli Slo music ski team band, kjer bodo nastopili popularni slovenski glasbeniki, sledil pa bo še koncert Siddharte ter zabava s Stereo MC's, avtorji svetovne uspešnice Connected. After party pa so prepustili DJ Rodriguezu.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 28. maj 2018 / 19:04

Priznanja prijateljem Štefanje gore

Na Kmečkem turizmu Pri Mežnarju so že enaindvajsetič podelili priznanja najvztrajnejšim pohodnikom na Štefanjo goro.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / nedelja, 11. marec 2018 / 19:48

Kapucini so bratje za ljudi

Kapucinski samostan, ki je v Škofji Loki prisoten že tri stoletja, je med ljudmi zelo priljubljen. K bratom kapucinom se zatekajo po duhovno pomoč, tolažbo, k molitvi, spovedi. Redovna skupnost danes...

Tržič / nedelja, 11. marec 2018 / 19:47

Še do srede na ogled razstava Petra Gučka

Bistrica pri Tržiču – Razstava rezbarja Petra Gučka v galeriji Doma Petra Uzarja v Bistrici pri Tržiču z naslovom Ko les zaživi bo stanovalce in obiskovalce doma razveseljevala še do 14. marca. Pet...

Cerklje na Gorenjskem / nedelja, 11. marec 2018 / 19:46

Dobrodelni koncert Korakova pomlad

Cerklje – Društvo En korak več vabi na tradicionalni, že osmi spomladanski koncert Korakova pomlad, ki bo v četrtek, 15. marca, ob 19. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah. Ob spreml...

Gospodarstvo / nedelja, 11. marec 2018 / 19:45

Več na tujem kot doma

Agromehanika je lani dosegla drugi najvišji letni promet v času samostojne Slovenije, od dvajset milijonov evrov prihodkov jih je trinajst milijonov evrov ustvarila s prodajo na tuje.

Nasveti / nedelja, 11. marec 2018 / 15:04

Živeti z demenco

Idealno je, da človek z demenco čim dlje živi v krogu svoje družine, saj se njene ljubezni ne da nadomestiti. Pri tem pa je pomembno tudi, da je okolica (sosedje, prijatelji, znanci) seznanjena, da im...