Za pet prstov obliznit
Sladoled iz kisle smetane (za 10 oseb)
Sestavine: 200 g mleka, 200 g sladkorja, 80 g glukoznega sirupa, 80 ml naravnega pomarančnega soka, 600 g kisle smetane, 4 g cimeta.
Mleko, sladkor, cimet in glukozni sirup kuhamo skupaj toliko časa, da se sladkor in glukoza popolnoma raztopita. Kislo smetano in pomarančni sok skupaj premešamo v gladko zmes in dodamo prejšnji zmesi. Sladoled postavimo za 16 ur v zamrzovalnik.
Malinova omaka
Sestavine: 300 g malin, 20 ml creme de cassis, 30 ml rdečega vina, 80 g sladkorja.
Maline pretlačimo in kuhamo skupaj s sladkorjem in vinom toliko časa, da se sladkor raztopi, še vročim malinam pa potem primešamo creme de cassis.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
