V sredo so v Mojstrani pripravili prireditev ob 40-letnici vrtca. (Foto: Gorazd Kavčič)

Jubilej vrtca v Mojstrani

S priložnostno slovesnostjo so v sredo v Mojstrani zaznamovali štirideset let delovanja domačega vrtca.

Mojstrana - »Prvega septembra 1969 je bivši ravnatelj Branko Bric v službo sprejel vzgojiteljico Ido Janša Peternel, ki je skrbela za predšolske otroke v eni od šolskih učilnic,« je povedal Emil Brezavšček, sedanji ravnatelj OŠ Mojstrana, v okvir katere sodi tudi vrtec ob njem. Malčki so se namreč leta 1982 preselili v novo, s samoprispevkom tedanje velike občine Jesenice zgrajeno stavbo. Danes je v Mojstrani kar pet oddelkov vrtca, v katere je vpisanih 76 otrok. Ker je stavba vrtca postala premajhna, so dva oddelka drugega starostnega obdobja letos preselili v prenovljene prostore fitnesa v novi šolski telovadnici, trije oddelki najmlajših pa ostajajo v vrtcu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šenčur / torek, 23. april 2019 / 07:49

Ob prazniku občine osemnajst dogodkov

Danes zvečer bo osrednji dogodek ob letošnjem prazniku občine Šenčur slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Vprašanja in pobude

Člani občinskega sveta postavljajo na seji pod točko "pobude in vprašanja" različna vprašanja, na katera jim potem župan oz. občinska uprava zagotovijo odgovor. Povzemamo nekaj vprašanj in odgovorov.

Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Več denarja za naložbe

Občina bo letos 56 odstotkov proračunskega denarja namenila za naložbe.

Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Nove možnosti za gradnjo

Občinski svet je na majski seji sprejel prostorske dokumente, ki omogočajo zasuk letališke steze v Lescah, stanovanjsko gradnjo na Brezjah in nove prostorske posege v središču Lesc.

Splošno / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Koridor buri krajane

Trinajst metrov širok cestni koridor, ki ponekod poteka tudi preko hiš in hlevov, buri krajane Mišač in Zgornje Dobrave.

Splošno / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Mladost je letni čas veselja

LAS oziroma občinska Lokalna akcijska skupina za preventivo odvisnosti združuje strokovnjake, ki delajo z mladimi, saj se ti vedno pogosteje poslužujejo tako alkohola kot drog. Problem odvisnosti...