Dvig božičnega drevesca iz jezera v Završnici

Žirovnica - Zavod za turizem in kulturo Žirovnica bo skupaj z Društvom za podvodne dejavnosti Octopus z Jesenic to soboto ob 19. uri znova organiziral dvig božičnega drevesca iz jezera v Završnici. Prireditev bosta z nastopi popestrili Mešana pevska skupina Kulturnega društva dr. France Prešeren Žirovnica - Breznica in godba na pihala Gorje, nebo nad jezerom bo razsvetlil ognjemet, otroci pa se bodo razveselili prihoda Božička. Letošnja novost bo tudi pohod z baklami iz Žirovnice do Završnice. Pohodniki se bodo pred Čopovo hišo zbrali ob 17.45. Bakle bo možno dobiti na zbornem mestu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 18. april 2019 / 10:27

Četrti Jošt trail

Kranj – ŠD Divji zajci v soboto, 20. aprila, organizira četrti Jošt trail. Dolžina trase je deset kilometrov z osemsto metri višinske razlike. Od starta, ki bo ob 10. uri pri parkirišču ob vznožju...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

V nedeljo bomo prešli na poletni čas

V nedeljo ob dveh ponoči se bo začelo obdobje poletnega časa. Ure bomo takrat pomaknili za eno uro naprej, čas ob drugi uri pa se bo štel kot tretja ura. Noč bo torej eno uro krajša.

Kranj / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

Fundaciji Vincenca Drakslerja certifikat kakovosti

Kranj - Fundacija Vincenca Drakslerja si je kot prva nevladna organizacija na Gorenjskem prislužila certifikat kakovosti za opravljanje svojih dveh dejavnosti, in sicer preprečev...

Zanimivosti / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

V butarici je devet vrst lesa

Na Koroški Beli je eden redkih, ki še izdeluje butarice ali begance, 75-letni Anton Konič. V belsko cerkev bo v nedeljo večina faranov prinesla prav njegove mojstrovine.

Prosti čas / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

Z glasbo obogateni prazniki

Marca so bili prazniki kar na gosto posejani. Ženam, materam, gasilcem in pomladi pa je bilo pestro glasbeno dogajanje še posebej naklonjeno.

Kultura / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

Prijezdil legendarni Lucky Luke

Pri založbi Graffit so izšle štiri knjige legendarne stripovske serije Lucky Luke. Scenarist zgodb o najbolj "kul" kavboju divjega zahoda je veliki Rene Goscinny, tudi "oče" Asteriksa in Iznoguda.