Artur Štern, Maja Prašnikar, La Toya in Goran Breščanski - letošnji kmetovalci pod Mrzlim Vrhom

Angelca že zavija z očmi

Bolj ali manj znani Slovenci so ta teden začeli z bojem za denarno nagrado na Kmetiji slavnih.

V ponedeljek so na Pop TV začeli predvajati Kmetijo slavnih, letošnji edini resničnostni šov (morda je bila zato prva oddaja podobna Big Brotherju, celo vodenje Anje Križnik Tomažin je spominjalo na vodenje in pačenje Nine Osenar), pri katerem se bodo tekmovalci za 50.000 bruto evrov znova norčevali s kmetov in kmetic ter kmečkega življenja. Tokrat najbrž še nekoliko bolj, saj je večina znanih tovrstno nalogo najbrž sprejela le za lastno promocijo. Kar nekaj jih že na začetku priznalo, da dela na kmetiji ne poznajo in da pričakujejo počitnice.

O sodelujočih je bilo že veliko povedanega. Za razliko od prejšnjih dveh sezon tokrat gledalci tekmovalcev ne bodo spoznavali iz oddaje v oddajo in si ustvarili mnenje o njih in njihovem delu, tokrat so simpatije razdeljene že vnaprej. Pa vendar, predstavimo znane, ki naj bi bili tako ali tako že slavni. Tu so glasbeniki Goran Breščanski (Sausages), Marijan Novina, Maja Prašnikar in Fredi Miler, porno zvezda La Toya, doktor doktor Artur Štern, komik Miki Bubulj, novinarka in seksologinja Alenka Sivka (lani je Kmetijo že obiskala) ter Suzana Jakšič in Salome.

Njihovo (ne)delo, dogodivščine, obnašanje in življenje na kmetiji pod Mrzlim Vrhom bodo tokrat (znova po vzoru Big Brotherja) tudi komentirali v ponedeljkovih oddajah, ki bodo v živo. Pod prste jim bo gledal lanski naj kmet po izboru gledalcev Goran Leban (zaradi njega je resničnostni šov postal šov, saj je bil večini očitno zelo všeč, drugi so se nad njegovim obnašanjem zgražali), tu bo tudi novinar Mark Žitnik in še Angelca Likovič, upokojena učiteljica in dama z visokimi moralnimi normami (že v prvi oddaji je nekajkrat morala zajeti sapo). Kdo bo določil najboljšega kmeta oziroma največjo kmetico, ali tekmovalci sami ali komentatorji ali gledalci, pa bomo še videli.

Poleg ponedeljkove oddaje v živo (prva je bila posneta vnaprej, sicer izjave o strogem gospodarju Marijanu Podobniku, ki je pred mesecem preminil, ne bi bilo) bodo tu znova tudi sobotni dvoboji, v katerem se bo par pomeril v moči, vzdržljivosti ali znanju. Nič novega torej, novost pa je srečni gledalec – fen Kmetije, ki bo lahko teden dni preživel v družbi znanih kmetov ter z njimi delil hrano, spalnico in skrivnosti. O prihodu občudovalca kmeti in kmetice (veliko jih je že doma – Salome, Fredi Miler, La Toya, Suzana Jakšič – saj je večino kmečkega življenja posnetega vnaprej) nič ne vedo, zato bo presenečenje obojestransko. Kakšno presenečenje prinaša letošnja Kmetija slavnih za gledalce, pa bomo še videli.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / torek, 30. maj 2017 / 07:16

Nagradili inovativnost mladih

Že trinajstič po vrsti so v okviru Tedna obrti in podjetništva na Loškem pripravili razstavo izdelkov dijakov Šolskega centra Škofja Loka. Najboljše izdelke je Območna obrtno podjetniška zbornica Škof...

Objavljeno na isti dan


Splošno / ponedeljek, 16. junij 2008 / 07:00

E-ji pred kvarom ščitijo živila, kaj pa naše zdravje?

Coca Cola bo zaradi velikih pritiskov javnosti zaradi študije, ki je dokazala, da natrijev benzoat (E211) v celicah kvasovk poškoduje DNK, omenjeni aditiv umaknila iz svojih izdelkov.

Splošno / ponedeljek, 16. junij 2008 / 07:00

Nasveti za poletne dni

Pri načrtovanju počitnic v poletnih dneh moramo pomisliti tudi na izdelke za preprečevanje ali odpravljanje manjših zdravstvenih težavin ustrezno zaščito pred sončnimi žarki. V lekarni vam bomo znali...

Splošno / ponedeljek, 16. junij 2008 / 07:00

Dan športa v vrtcu

Zadnji majski teden so se v vrtcu Julke Pibernik odločili, da bodo večino pozornosti namenili gibalnim dejavnostim in vzgoji v športu, saj je zadnji majski dan razglašen za svetovni dan športa.

Splošno / ponedeljek, 16. junij 2008 / 07:00

Rak na dojkah: Osebno zdravljenje za vsakega bolnika ob pravem času

Organizirano iskanje raka na dojkah s presejanjem in uvajanjem novih učinkovitejših načinov zdravljenja pri najbolj ogroženih ženskah je vplivala na zmanjšanje smrtnost zaradi posledic te bolezni tudi...

Splošno / ponedeljek, 16. junij 2008 / 07:00

Priznanja za zdrave zobe

V Domu Julke in Albina Pibernika na Slovenskem Javorniku je potekala zaključna prireditev Tekmovanja za zdrave zobe za vse šole zgornje Gorenjske.