Tanja Bivic in Rok Kužel (Foto: Televizija Slovenija)

Novosti sobotnega popoldneva

Oddaja Televizije Slovenija Sobotno popoldne, ki jo gledalci poznajo po zgodbah iz sveta živali, po zdravstvenih, kuharskih in vrtičkarskih nasvetih, po obravnavi različnih alternativnih praks in predstavitvi življenjskih zgodb in izkušenj, je v soboto s kar nekaj novostmi zakorakala v novo sezono. Oddaja je sicer na sporedu vsako soboto na prvem programu Televizije Slovenija med 15.55 in 18.35.

Dosedanji voditeljici oddaje Sobotno popoldne Tanji Bivic se je z novo sezono pridružil tudi sovoditelj Rok Kužel, ki bo nekatere teme pretresel z moškega stališča.

Rok Kužel ni novo ime slovenskega medijskega prostora, saj je svojo medijsko pot začel že v srednji šoli na Radiu Cerkno (danes Odmev). Poletje po srednji šoli je preživel na Radiu Koper, kjer je vodil mladinsko oddajo Bla bla. Nadaljeval je na Valu 202, kjer je poslušalkam in poslušalcem v šestih letih lepšal nedeljske večere in zgodnja jutra. Lotil se je tudi televizijskega ustvarjanja, kar je zanj predstavljalo nov izziv. Televizijsko kariero je začel v oddaji Študentska, nadaljeval pa s torkovimi jutri v oddaji Dobro jutro. Sedaj je nedeljske in jutranje termine zamenjal s sobotnimi, kjer ga bodo gledalci in gledalke lahko spremljali v tandemu s Tanjo Bivic, občasno pa se bo preizkusil tudi za kuharskim pultom s kuharskim mojstrom Damijanom.

Naslednja novost oddaje je tudi rubrika Nasvet, kjer boste izvedeli marsikaj koristnega – od tega kako učinkovito varčevati, kam vlagati denar, kako se spopasti z davki, kaj ponuja slovenski trg nepremičnin, prava izbira ustreznega izvajalca obnovitvenih del, varčevanje pri nakupu čistil do pomena oznake 'varna igrača' …

V rubriki Z Damijanom pa je kuharski mojster Damijan dobil novo kuhinjo. Ustvarjalci oddaje Sobotno popoldne pa želijo v rubriko Z Damijanom še bolj vključiti gledalce in gledalke in jih povabiti, da se preizkusijo za Damijanovim kuharskim pultom. Prijavite se lahko že sedaj po elektronski ali navadni pošti. Izbrali pa bodo tiste, ki bodo predlagali kakšno zares zanimivo jed. Vse, ki spremljajo oddajo, čakajo sveži in inovativni recepti in še več koristnih kuharskih nasvetov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 20. december 2019 / 07:00

Gorenjska 2019, 1. del

Gorenjska 2019, 20. december 2019, 1. del

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / / 16:35

Kacin: Vlada z odlokom določila obvezno uporabo mask v zaprtih javnih prostorih

Ljubljana – Zaradi preprečitve ponovnih izbruhov covida-19 je vlada na današnji seji sprejela nov odlok, ki določa začasno obvezno uporabo zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega...

Nasveti / / 15:37

Jogurtova torta z borovnicami

Za pripravo jogurtove torte z borovnicami potrebujemo: za biskvit: 2 jajci, 2 žlici moke, 2 žlici sladkorja, 1 žličko pecilnega praška, sok iz kompota za navlažitev biskvita; za jogurtovo kremo: 30...

Zanimivosti / / 15:36

Mikali, predli in pletli so volno

Člani Turističnega društva Tuhinjska dolina so letošnjo tradicionalno etnološko prireditev posvetili ovčereji, po kateri sta bili dolina in sploh Menina planina nekdaj znani daleč naokoli.

Bled / / 15:32

Utrip nekdanjega Bleda

Na Jezerski promenadi si je mogoče do sredine septembra ogledati razstavo Bled nekoč avtorja Nika Mučiča iz podjetja Cut Bled, ki je nastala v sodelovanju s Turizmom Bled.

Šenčur / / 15:31

Gradnje v polnem teku

V občini Šenčur je ta čas aktivnih več gradbišč: obnavljajo Kranjsko cesto, gradijo komunalno infrastrukturo ŠE-32, kjer bo naselje stanovanjskih hiš, na jugu občine se nadaljuje gradnja kanalizacije...