KD Calcit ekipni zmagovalec pokala Alpe Jadran

Konec avgusta se je s tekmo v italijanskem Trbižu končal mednarodni pokal Alpe Jadran v olimpijskem krosu.

Na zadnji od devetih preizkušenj, ki so od spomladi do jeseni potekale na italijanskih, avstrijskih, hrvaških in slovenskih prizoriščih, so se znova izkazali kolesarji KD Calcit. Z odličnimi uvrstitvami na zadnji tekmi so si v skupnem seštevku serije privozili prvo mesto med klubi, kar pet Calcitovih kolesarjev pa se je uvrstilo med elitno trojico tudi v skupnem seštevku posameznih kategorij.

Finale tokrat brez vzpona na Višarje

Na že tradicionalni, dvajseti izvedbi pokala Lussari, tokrat brez vzpona na Višarje, sta bila absolutno najhitrejša kolesarja MBK Orbea in člana slovenske ekipe na svetovnem prvenstvu v Avstraliji Luka Mezgec (prvi med člani do 23 let) in Tanja Žakelj. V kategoriji elite je bil zlat Matej Lovše (Uni FBI), drugo mesto je osvojil Italijan Tiziano Carraro, tretji pa je bil Kamničan v dresu MBK Orbea Luka Kodra. Edini predstavnik Calcita med člani nad 23 let Boštjan Lavtar je s krogom zaostanka v cilj prišel kot sedmi. Med mlajšimi člani (do 23 let) je njegov klubski kolega Matej Pikovnik osvojil peto mesto.

Korošec, Blejc in Miklič s stopničkami potrdili zmago v skupnem seštevku serije

Med mlajšimi mladinci do 17. leta je Rok Korošec kot najboljši Slovenec tekmo končal na tretjem mestu. Tik za njim je v cilj prikolesaril Sašo Trebušak (4. mesto). Luka Vrankar je zasedel sedmo, Matjaž Pirš enajsto in Žiga Vrankar sedemnajsto mesto. Med dekleti je bila v isti starostni kategoriji Sonja Sušnik tretja. Mesto višje je bil v konkurenci starejših mladincev Nejc Blejc (2. mesto), prav na vrhu pa sta v Trbižu končala Peter Zupančič (do 15 let) in trener kamniških kolesarjev Gregor Miklič med veterani I. Z dobrimi občutki sta zadnjo tekmo serije končala tudi Mohor Vrhovnik (4. mesto, amaterji) in Rajko Novak (6. mesto, veterani III).

Z visokimi uvrstitvami skozi celotno sezono so gorski kolesarji kamniškega Calcit nabrali največ točk med vsemi sodelujočimi klubi v pokalu Alpe Jadran in tako osvojili skupno prvo mesto v skupnem seštevku. Prvega mesta v skupnem seštevku so se v svojih kategorijah izmed Kamničanov veselili Rok Korošec, Nejc Blejc, Gregor Miklič, tretjega pa Sonja Sušnik in Mohor Vrhovnik.

Jesen v znamenju državnega prvenstva v vzponu in finala Pokala Slovenije za mlade v Tunjicah pri Kamniku

Jeseni gorske kolesarje čaka še zadnje letošnje državno prvenstvo – prvenstvo v vzponu (Blegoš, 27. septembra). Kamniški kolesarji, ki se pospešeno pripravljajo na prvenstvo, medtem tudi uspešno tekmujejo. Nazadnje so se na zadnji avgustovski konec tedna z odličnimi izidi izkazali na vzponu na Begunjščico (zmaga Petra Zupančiča na krajši trasi) in na olimpijskem krosu druge kategorije UCI v hrvaškem Karlovcu, kjer so na zmagovalnem odru končali trije kolesarji KD Calcit. Med amaterji sta prvi mesti osvojila Boštjan Hribovšek (1.) in Mohor Vrhovnik (2.), Rok Korošec pa je bil med mlajšimi mladinci tretji.

Uspešno je v Mengšu na predzadnji dirki Pokala Slovenije za mlade tekmoval tudi številni kamniški podmladek, ki bo pridobljeno kolesarsko znanje konec septembra (24. 9.) na zadnji tekmi sezone prikazal "na domačem terenu" v Tunjicah pri Kamniku. "V Tunjicah bo hkrati tudi tekma za državno prvenstvo slovenskih osnovnih in srednjih šol. Na preizkušnjo vabimo tudi vse tiste osnovnošolce in srednješolce, ki sicer kolesarstva ne trenirajo pod okriljem klubov," pravi Mohor Vrhovnik s KD Calcit in dodaja, da bo proga enostavna in fizično nezahtevna, primerna za vse.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 15. april 2010 / 07:00

Jure je dobil voziček za šport

Po letu dni od začetka akcije Društva paraplegikov Gorenjske je njihov član Jure Gašpar dobil športni invalidski voziček.

Objavljeno na isti dan


Mularija / četrtek, 3. september 2009 / 07:00

Anketa: Počitnice tudi tokrat prekratke

Po brezskrbnem poletju so šolarji danes znova - hote ali ne - sedli v šolske klopi. Nekaj kranjskih učencev smo povprašali, po čem si bodo zapomnili poletne počitnice.

Slovenija / četrtek, 3. september 2009 / 07:00

Tesen poraz z Mladostjo na generalki

Koper - Zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko vaterpolsko prvenstvo skupine B je slovenska članska reprezentanca odigrala v Kopru z zagrebško Mladostjo. Po vodstvu...

Šport / četrtek, 3. september 2009 / 07:00

KD Calcit ekipni zmagovalec pokala Alpe Jadran

Konec avgusta se je s tekmo v italijanskem Trbižu končal mednarodni pokal Alpe Jadran v olimpijskem krosu.

Šport / četrtek, 3. september 2009 / 07:00

Cilji so visoki

Kranj – Včeraj je v Lugano (Švica) z dvema kombijema odpotovala na evropsko prvenstvo skupine B naša članska vaterpolska vrsta. V njej bodo nastopali: Luka Gržentič (Rokava...

Zanimivosti / četrtek, 3. september 2009 / 07:00

Sejem narodnih noš

Kamnik - Dva tedna pred tradicionalno prireditvijo Dnevi narodnih noš v Kamniku so organizatorji iz Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik na Glavnem trgu pripravili prvi sej...