Hotel Pod Voglom bo prvi dočakal prenovo, dela naj bi se začela v prvi polovici leta 2009.

Bohinjske hotele bodo obnovili

Lastniki bohinjskih hotelov so predstavili načrtovano obnovo hotelov, župan Franc Kramar in člani občinskega sveta pa so precej skeptični.

Bohinjska Bistrica – V Bohinju naj bi obnovili hotele, ki jih ima v upravljanju Alpe Adria Turizem, d. o. o., in katerih lastniki sta družbi Alpinum, d. d., in Dunis, d. o. o. Projekt sta na oktobrski seji občinskega sveta občine Bohinj predstavila Aleš Božič, predstavnik programskega sveta štirih pogodbenih partnerjev, ki bodo projekt izvajali (Alpinum, Dunis, Kraški zidar in AA Turizem), in Marko Dolanec, lastnik družbe AA Turizem. Povedala sta, da bo projekt obnove hotelov potekal v treh fazah. Cilj je, da bi imeli v Bohinju vsaj tisoč hotelskih postelj.

V prvi fazi bodo izvedene popolna prenova hotela Pod Voglom z depandanso, prenova in dograditev hotela Bellevue z depandanso, dokončanje hotela Bohinj, ki mu manjkajo restavracija, kuhinja, wellness in bazen, ter projektiranje in gradnja novega hotela na lokaciji Lev. V drugi fazi bodo obnovo dočakali hotel Zlatorog, Ski hotel in Apartmaji Triglav v Stari Fužini. Tretja faza ni bila predstavljena. Konkretnih odgovorov na županova in svetniška vprašanja o časovnem poteku posameznih faz nista dala. Tako župan Franc Kramar kot tudi svetniki, ki so se v razpravo vključili, so skeptični do predstavljenega projekta, ker so bile podobne obljube dane že pred nekaj leti, vendar rezultatov ni. Vsi so se strinjali, da je skrajni čas, da hotele obnovijo.

Šele novinarjem, ki z vprašanji nismo odnehali, je Božič povedal, da se bo prva faza začela operativno izvajati v prvi polovici leta 2009, zanjo imajo za zdaj zagotovljenih 21 milijonov evrov, ki so jih zagotovili sedanji štirje vlagatelji, točen znesek pa bo znan, ko bodo izdelani projekti. Prva faza bo zaključena v treh do štirih letih. Šele nato pridejo na vrsto Zlatorog, Ski hotel in Apartmaji Triglav. Začudenje je izzvalo dejstvo, da Ski hotelu, ki že tri leta stoji zaprt, do odprtja manjka le še obnova in oprema devetih sob in kuhinje. In še tri leta bo moral počakati. Božič je na to dejal, da hotel stoji, ker niso želeli projekta obnove pripraviti po delih, temveč v celoti za vse hotele.

Na vprašanja o stanju hotelov in pritožbah gostov, ki jih je bilo letošnjo poletno sezono zares veliko (razbita okna, poškodovana oprema, za pest velike luknje v brisačah in rjuhah, počeni umivalniki, zastrupitve s hrano in še kaj bi se našlo), sta oba na grobo ocenila, da je stanje zelo različno. Božič je kljub temu dejal, da je z upravljavcem zadovoljen.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 23. september 2011 / 07:00

Rešitev Adrie v rokah zaposlenih

Vlada in banke so potrdile finančno prestrukturiranje Adrie Airways, v teh dneh pa morajo novo kolektivno pogodbo sprejeti še zaposleni.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Upajo na zaposlitev

Maturante, ki so se prejšnji petek veselili na ulicah ob plesanju četvorke, v prihod­njih dneh čaka precej resnejše delo, in sicer matura oziroma zrelostni izpit, kot ji pravijo. Obenem pa že kujejo n...

Splošno / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Bolj kot rezultati me zanima vzgoja mladih

Miroslav Matijaševič, podpredsednik kluba in je hkrati zadolžen za mlade selekcije nogometašev.

Rekreacija / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Najboljši navijači na Teku štirih mostov

Eno od večjih presenečenj lanskega Teka štirih mostov je bilo izjemno število gledalcev in navijačev ob celotni trasi teka.

Rekreacija / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Velika nagrada Komende

Zdaj že tradicionalna majska kolesarska dirka v Komendi je tudi letos privabila vse najboljše amaterske kolesarje kot tudi najmlajše slovenske upe.

Kultura / torek, 28. maj 2013 / 07:00

V spomin: Franc Jenko – Podhomski (1939–2013)

Dragi prijatelj France!