TV Dnevnik dobil Jasmino Jamnik

Osrednjo nacionalno informativno oddajo TV Dnevnik bo od nedelje dalje vodila novinarka Informativnega programa TV Slovenija Jasmina Jamnik. Na voditeljskem mestu informativne oddaje Poročila jo je nadomestil novinar regionalnega RTV centra Maribor Saša Krajnc.

Jasmina se je 15. avgusta ob 19. uri prvič predstavila gledalcem nacionalne televizije pri vodenju osrednje dnevne informativne oddaje TV Dnevnik, ki poteka v živo iz studia 3 Televizije Slovenija. Jasmina Jamnik se tako pridružuje obstoječemu timu voditeljev TV Dnevnika, ki ga sestavljajo Manica Janežič Ambrožič, Elen Batista Štader, Igor Jurič in Dejan Ladika.

Novinarka Informativnega programa Televizije Slovenija je bila jeseni leta 2002 uspešno sprejeta na avdiciji RTV Slovenija in začela aktivno sodelovati v televizijskem novinarstvu v Eksperimentalnem programu TV Slovenija. Leta 2003 je prestopila v Informativni program TV Slovenija in v začetku leta 2004 pričela voditi jutranjo oddajo Poročila, pozneje pa tudi Poročila ob 15. in 17. uri ter novičarski del znotraj oddaje Odmevi.

Jasmina Jamnik je danes voditeljica in novinarka, ki za informativne oddaje pripravlja prispevke s področja sociale (brezposelnost, problematika upokojencev, mladih družin) in zdravstva. Za prvi pripravljen in objavljen prispevek na TV Slovenija, ki je v televizijski govorici prezentiral nastajanje Vrhniških pirhov in njihovega avtorja, je prejela nagrado Združenja nacionalnih televizij jugovzhodne Evrope za najboljši prispevek iz poznavanja domače kulturne dediščine. Dodatno znanje si je pridobivala v Izobraževalnem središču RTV Slovenija in v ameriški televizijski hiši CCN v Atlanti (Georgia, ZDA), kjer je poleg novega znanja pridobila tudi neprecenljiv vir dragocenih poznanstev. V prostem času se ukvarja z amaterskim gledališčem, saj je aktivna članica Kulturnega društva Janez Jalen, ki beleži že 57 let delovanja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / torek, 24. julij 2018 / 10:09

Medvode postajajo veliko gradbišče

Občina Medvode bo v naslednjem letu in pol na območjih, kjer bo potekala gradnja fekalne kanalizacije, sočasno gradila tudi drugo infrastrukturo – vodovod, meteorno kanalizacijo ....

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 18. junij 2008 / 07:00

Peugeot RC Z bo resničen

Peugeot je najavil serijsko proizvodnjo konceptnega avtomobila RC Z, ki bo del strategije za načrtovano okrepitev prodajne ponudbe.

Splošno / sreda, 18. junij 2008 / 07:00

Fiat najmanj obremenjuje okolje

Znamka Fiat je med desetimi največjimi evropskimi proizvajalci avtomobilov pri svojih modelih, prodanih v letu 2007, zabeležila najnižjo povprečno emisijo ogljikovega dioksida in sicer 137,3 grama na...

Splošno / sreda, 18. junij 2008 / 07:00

Prvi bokserski dizel na svetu

Japonski Subaru, ki že dolga leta vztraja pri simetričnem štirikolesnem pogonu in bencinskih bokserskih motorjih, je prvič v svoji zgodovini predstavil dizelski motor.

Splošno / sreda, 18. junij 2008 / 07:00

Audi Q5 pripravljen na naskok

Nemški Audi bo ob koncu poletja oziroma v začetku jeseni poslal na ceste svoj drugi model v razredu športnih terencev.

Splošno / sreda, 18. junij 2008 / 07:00

Dolgoletna zgodba o uspehu

Šestdeset uspešnih let Porschejevih športnih štirikolesnikov, ki so z velikimi črkami zaznamovali avtomobilsko zgodovino.