Planinec padel v nezavest

V nedeljo dopoldne je v gorah slabost obšla tri planince, enemu od njih pa niso mogli več pomagati.

Vršič - S kranjskega regijskega centra za obveščanje so sporočili, da je v nedeljo dopoldne v Poštarskem domu na Vršiču umrl planinec. Kmalu po pol dvanajsti je padel v nezavest, zato so posredovali reševalci Helikopterske nujne medicinske pomoči na Brniku, ki so s policijskim helikopterjem prileteli na Vršič, kjer so skupaj z reševalci nujne medicinske pomoči na Jesenicah in v Tolminu oživljali nezavestnega planinca. Kljub hitri intervenciji in naporom je moški umrl.

Slabost je v nedeljo dopoldne nenadoma obšla tudi planinko pri brunarici Pri Ingotu nad Gozd-Martuljkom. Izgubljala je tudi zavest. Na pomoč so ji prihiteli gorski reševalci in ekipa nujne medicinske pomoči iz Kranjske Gore. Obnemoglo planinko so s terenskim vozilom v spremstvu zdravnice prepeljali v jeseniško bolnišnico v nadaljnjo oskrbo. V jeseniško bolnišnico so istega dne s helikopterjem pripeljali tudi planinca, ki mu je postalo slabo na poti od Koče v Krnici proti Kriški steni. Gorski reševalci iz Kranjske Gore so posredovali na klasičen način, torej peš, hkrati pa je tja z vojaškim helikopterjem poletela tudi dežurna ekipa gorske reševalne službe na Brniku. Obolelemu so vmes pomagali že mimoidoči in ga pospremili do Koče v Krnici, kjer so ga nato prevzeli gorski reševalci in ga prepeljali do helikopterja, ki je pristal pod kočo.

V nedeljo popoldne so morali gorski reševalci iz Tržiča pomagati planincema v Podljubelju, ki sta zaradi nepoznavanja terena in slabe pripravljenosti zašla, na Zgornjem Jezerskem pa si je planinka zlomila gleženj. Domači gorski reševalci so jo prenesli v dolino.

V soboto so z vojaškim helikopterjem v jeseniško bolnišnico pripeljali tri poškodovane planince. Med plezanjem v Draškem vrhu v Krmi si je alpinistka poškodovala gleženj in ramo, zato so posredovali gorski reševalci iz Mojstrane. Popoldne so planinci na Kredarico pripeljali hrvaškega planinca, ki je imel zelo hude bolečine v kolenu, med hojo s Storžiča prek Škarjevega roba do Doma pod Storžičem pa si je planinka poškodovala koleno. Do helikopterja so jo pospremili tržiški gorski reševalci.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Izguba v Vrtcu Medvode

Vrtec Medvode je v letu 2007 posloval z izgubo, ki znaša dobrih 18 tisoč evrov, kar pa je manj, kot so pričakovali.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 6. november 2013 / 14:00

Protestnikov le peščica

Kranj – Protivladnega protesta v Kranju, ki je tako kot še v petih slovenskih mestih pred tednom dni potekal na obletnico prvega lanskega protesta v Mariboru, se je udeležila le peščica ljudi. Dobr...

Jesenice / sreda, 6. november 2013 / 14:00

Dom za deložirane družine

Na zgornjem Gorenjskem pripravljajo projekt odprtja krizne bivalne enote za deložirane družine. Vse več jih namreč ne zmore plačevati položnic, kopičijo se jim dolgovi za kurjavo, elektriko, najemnino...

Tržič / sreda, 6. november 2013 / 13:57

Vovkova razstava v Tržiču

Tržič – V Jožefovi dvorani župnišča v Tržiču bo še do nedelje, 10. novembra, odprta razstava o življenju in delu ljubljanskega nadškofa Anton Vovka, ki je umrl 7. julija leta 1963, torej pred petde...

Kranj / sreda, 6. november 2013 / 13:57

Imeli bi občinsko blagajno

Pri kranjski občini bodo začeli priprave za delo tako imenovane občinske blagajne, kjer bi občani Kranja lahko plačevali položnice brez provizije.

Medvode / sreda, 6. november 2013 / 13:56

Boljša skrb za kulturno dediščino

V Medvodah so pripravili spremenjen pravilnik o sofinanciranju kulturne dediščine, ki razširja krog upravičencev do javnih sredstev za obnovo objektov kulturne dediščine.