Letališče Lesce: včeraj – danes – jutri

V sedmi številki DN je v članku Civilne iniciative-2 g. Zalokar (predsednik Društvo gibanja proti širitvi in hrupu letališča Lesce) podal informacije, ki jih je potrebno komentirati.

Kot član UO JGZ ALC sem pri analizi poslovnega poročila za l. 2008 tudi sam prišel do podobnih zaključkov, zato sem na seji UO od direktorja JGZ ALC zahteval tudi vsebinske obrazložitve omenjenega poročila. Dejstvo je namreč, da je g. Zalokar v članku izpostavil dotaciji Občine Radovljica in Letalske zveze Slovenije. V pojasnilo navajam, da dotaciji nista bili namenjeni JGZ ALC, temveč Aeroklubu ALC, ki je omenjena sredstva tudi prejel. V prihodnje svetujem g. Zalokarju, da se predhodno pozanima o vsebini posameznega poročila in tako ne zavaja javnosti, sočasno pa ga tudi javno pozivam, naj v prihodnjih DN javno objavi seznam vseh v članku imenovanih »oprod občinske oblasti«.

 

Novi direktor JGZ ALC g. Škofic je s svojim prihodom pristopil k reševanju zgodovinsko nakopičenih nejasnosti. Pri svojem delu je morda nepriljubljen, saj le to izvaja v skladu z zakonodajo. Če želi JGZ ALC doseči pozitivni rezultat, potem je splošno znano, da ne bo uspeha le z vremensko pogojenimi prihodki iz naslova panoramskih letov (taxi). Na letališče je potrebno pripeljati tudi dejavnosti, ki so ekološko prijazne okolju, pomenijo nova delovna mesta in nadaljnji razvoj. Predhodno je potrebno vzpostaviti poslovni odnos z vsemi subjekti na letališču, kar pa zlasti nekaterim članom aerokluba ne ustreza. Smo v nekem drugem obdobju kot so bili časi, ko je aeroklub nastajal tudi z udarniškimi dejavnostmi. JGZ in aeroklub medsebojna razmerja strpno razrešujeta, z g. Zalokarjem pa o vsebini ne želim javno razpravljati. G. Zalokar (moje razmišljanje - ne trditev) v svojem članku sploh ne omenja temeljne dejavnosti društva (hrup, širitev,…), temveč se trudi dokazati, da deluje JGZ negospodarno, to pa je nenazadnje osnova za sanacijo oz. stečaj podjetja. Z ukinitvijo JGZ bi bilo »končno« konec vseh težav, ki so jabolko spora, društvo pa bi tako doseglo svoj namen. Žal se tu zgodba ne zaključi, kajti »Kležnik« je s svojo tradicijo sestavni del Lesc, brez letališča ni niti Lesc niti občine Radovljica. Tega se domačini še kako zavedamo in navedeno dejstvo priporočamo spoštovati tudi vsem tistim, ki ste se nam pridružili naknadno.

 

Legenda:

- ALC: Alpski letalski center

- UO: Upravni odbor

- JGZ: Javni gospodarski zavod

- DN: Deželne novice

 

Zaradi omejitve prostora v DN, g. Zalokarja vabim na neformalni klepet ob kavi.

 

Bojan Vidic, član UO JGZ ALC Lesce

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / sreda, 22. julij 2020 / 10:34

Denar za humanitarna in invalidska društva

Tržič – Občina Tržič je že petnajsto leto zapored pripravila javni razpis za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 22. julij 2015 / 13:11

Okrepiti sodelovanje turističnih kmetij

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je v ponedeljek na obisku v Sloveniji gostil deželnega glavarja avstrijske Koroške dr. Petra Kaiserja. Kot primer dobrega čezmejnega sodelova...

Kronika / sreda, 22. julij 2015 / 12:17

Prehitri, nepravilno prehitevali ...

Zadnji konec tedna je na Gorenjskem v okviru nacionalne akcije poostren nadzor motoristov potekal med Bledom in Kranjem. Rekorder je vozil s 172 km/h.

Kranj / sreda, 22. julij 2015 / 12:13

V Bruslju predstavili projekte

Prejšnji teden sta predstavnika kranjske občine na konferenci v Bruslju predstavila več investicijskih projektov, ki so bili sofinancirani iz evropskih sredstev.

Železniki / sreda, 22. julij 2015 / 11:47

Razdvojenost narodu ne koristi

V soboto je bila v Dolenji vasi slovesnost ob 72-letnici streljanja talcev in ustanovitve Prešernove brigade.

Medvode / sreda, 22. julij 2015 / 11:45

Na olimpijadi tudi zbiljske gasilke

Slovenska gasilska mladinska reprezentanca pod vodstvom poveljnika Gasilske zveze Slovenije Francija Petka ta teden sodeluje na XX. mladinski gasilski olimpijadi v mestu Opole na Poljskem.