O gorenjskih turističnih kmetijah tudi v New York Timesu
V uglednem ameriškem časopisu New York Times je v nedeljo, 5. julija, izšel obsežen, enostranski članek o turizmu na slovenskih kmetijah.
Bled – Novinarka Hannah Wallace v članku posebej omenja štiri turistične kmetije, med njimi tudi dve gorenjski – Mulejevo s Sela pri Bledu in Psnakovo iz Zgornje Radovne. »Takšne reklame se ne da kupiti, lahko se samo zgodi, če delaš zavzeto in pošteno,« je članek komentiral Jože Mulej in dodal, da z ženo Damjano že peto sezono na novi kmetiji zunaj vasi gostita goste z vsega sveta. »Rezultati so nama v zadovoljstvo, takšni članki pa nama samo potrjujejo, da sva se odločila pravilno. Že od vsega začetka sva želela iskati goste, ki so siti hotelov, hočejo svežo domačo hrano in osebni stik. Vsako leto bolj sva prepričana, da je turistična kmetija s hišo, zgrajeno z upoštevanjem lokalne arhitekture, s sodobno in prijetno opremljenimi sobami in predvsem s ponudbo hrane, ki je preprosta, domača, sveža, okusna in pridelana na domači kmetiji ali na kmetijah v okolici, prava tržna niša v svetu. To premalo znajo izkoristiti številne slovenske kmetije, ki imajo možnosti za turizem,« pravi Jože Mulej in dodaja: »Želim si, da bi bilo še več pravih turističnih kmetij s svojo pridelavo hrane in manj takšnih, ki nam kvarijo ime. Na turistični kmetiji se ne bi smelo zgoditi, da bi gost za zajtrk dobil izdelek, ki ga je videl v velikih diskontnih trgovinah.«