Priznanja za mesne izdelke
Kranj - Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni je bilo v okviru priprav na mednarodni kmetijsko živilski sejem Agra trideseto mednarodno ocenjevanje kakovosti mesa in mesnih izdelkov. Enaintrideset podjetij iz Slovenije in Hrvaške je na ocenjevanje dalo skupno 258 izdelkov, ki jih je ocenjevala strokovna komisija pod vodstvom prof. dr. Božidarja Žlendra z Biotehniške fakultete v Ljubljani. Na ocenjevanju so se izkazali tudi gorenjski mesno predelovalni obrati. Mesarstvo Anton Čadež z Visokega je dobilo šampion kakovosti za domačo gorenjsko zaseko, zlato medaljo za gorenjski želodec s kašo, tatarski biftek in jezersko šunko, srebrno medaljo za posebno z zelenjavo, za jetrno pašteto, hišno salamo in tris pivskih klobas za žar ter bronasto medaljo za kranjsko klobaso. Mesarija Anton Arvaj iz Britofa je prejela zlato medaljo za gorenjsko zaseko, svinjski hrbet z začimbami, kranjsko klobaso in roastbeef z začimbami ter srebrno medaljo za pečeno šunko ter za telečjo in govejo hrenovko, Mesarija Mlinarič iz Lesc pa zlato medaljo za gorenjsko prekajeno zaseko in srebrno za jetrno pašteto v ovitku. Meso Kamnik je prejelo zlato medaljo za tržno ponudbo kolekcij začinjenega mesa za žar, grill-programa in jedi iz pečice, srebrno medaljo za kranjsko klobaso in srebrno medaljo za tržno ponudbo kolekcij polpripravljenih izdelkov, paniranega mesa, klobas za žar in grill plošče. Mesarija Anton Arvaj je prejela še posebno priznanje sejma Agra za kranjsko klobaso kot tradicionalni izdelek z zaščiteno visoko kakovostjo in priznanje za varne mesnine.