Hitrost bodo poostreno nadzirali do nedelje. (Foto: Tina Dokl)

Poostreni nadzori tudi avgusta

Policisti bodo še vse do nedelje poostreno nadzirali hitrost na slovenskih cestah, enako pa bodo storili tudi konec avgusta.

Kranj - Policisti po vsej državi že od ponedeljka izvajajo poostrene nadzore hitrosti, ki je na slovenskih in tudi evropskih cestah najpogostejši vzrok prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami. Preventivno akcijo Hitrost – počasneje je varneje bodo zlasti na problematičnih odsekih cest izvajali vse do nedelje, ponovili pa jo bodo tudi med 23. in 27. avgustom.

Prehitra vožnja je še vedno največji slovenski prometni in varnostni problem, opozarjajo policisti. V lepem, sončnem vremenu, ko je na cestah več voznikov motornih koles in koles z motorjem, kolesarjev in pešcev, imajo vozniki lažen občutek varnosti, mnogi tudi precenijo svoje sposobnosti in sposobnosti vozil, zato policisti v poletnih mesecih ugotavljajo povečano agresivno vožnjo in številne prekoračitve hitrosti, kar se pogosto konča s hudo prometno nesrečo. Edini pravi način za zmanjšanje povprečne hitrosti je zato doslednejše spoštovanje omejitev hitrosti in ustrezna prilagoditev vožnje razmeram na cesti.

Na slovenskih cestah so v letu 2008 zaradi neprilagojene hitrosti umrle 103 osebe, 408 jih je bilo hudo, 2695 pa lahko ranjenih. V istem obdobju leta 2007 je umrlo 126 oseb, 473 jih je bilo hudo, 3765 pa lažje ranjenih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 5. oktober 2012 / 07:00

Za Triglav je Maribor velik izziv

V 13. krogu 1. slovenske nogometne lige v nedeljo v Kranj prihaja ekipa Maribora, ki jo Kranjčani še kako spoštujejo, ker pa so prvaki iz Kranja spomladi odšli poraženi, se Triglavani tudi tokrat še z...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Počitnice so vedno prehitro minile

Oddaja 24ur bo v poletnih mesecih obarvana s poletnimi rubrikami.

Kronika / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Poostreni nadzori tudi avgusta

Policisti bodo še vse do nedelje poostreno nadzirali hitrost na slovenskih cestah, enako pa bodo storili tudi konec avgusta.

Gorenjska / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Prvi prenos okužbe znotraj Slovenije

Do danes potrjenih dvanajst okužb z virusom nove gripe, nazadnje včeraj popoldne pri štirih mlajših osebah, ki so se vrnile iz Grčije in Velike Britanije. Eden pa je zbolel zaradi tesnega stika z obol...

Gospodarstvo / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Na robu deflacije

V juniju smo pri gibanju cen zabeležili nov rekord: letna inflacija se je spustila na 0,3 odstotka, kar je najnižje doslej.

Prosti čas / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Jani bi frak in športne copate

Imamo nov modni dodatek letošnjega poletja. Lep na polici, obvezen v hladilniku, gre celo v torbico. Po eni strani doživljamo recesijo tekstila, po drugi razcvet modnega dogajanja v slovenski prestoln...