Generalni direktor BMW Group Slovenija Miha Ažman, lastnik Avtohiše Malgaj Andrej Malgaj in Günther Schuster, finančni direktor BMW Group Srednja in Vzhodna Evropa (Foto: Tina Dokl)

Kranj dobil novo družbo

Na Primskovo in v center Kranja sta se ´priselila´ nova soseda. Minuli teden so najprej na Primskovem odprli novi prodajno servisni salon BMW, v centru Kranja pa že petnajsto podružnico Nove KBM. Ker je v zadnjih dneh zaradi slabega vremena odpadlo kar nekaj prireditev, se obeta pester julij.

Vse se je začelo s kovaško delavnico Andreja Malgaja, daljnega 1894 v Gabrskem. Iz delavnice je kasneje nastal avtomobilski servis, Avtohiša Malgaj pa je danes v Sloveniji med prepoznavnejšimi. Tokrat so odprli velik in sodoben prodajno servisni salon vozil znamke BMW tudi v Kranju, na Primskovem, prvega na Gorenjskem.

Nekaj dni za Malgajevci pa je v center Kranja 'prispela' tudi Nova KBM (Nova kreditna banka Maribor). Ob odprtju nove podružnice omenjene banke je bil zanimiv spremljevalni glasbeni program, kjer smo prisluhnili Galu Gjurinu in Pihalnemu orkestru Mestne občine Kranj, odprtje pa je pospremila še predaja donacije Nove KBM Zavodu za Šport Kranj za nakup invalidskega dvigala za bazen.

Minuli vikend je bila večina prireditev na prostem zaradi slabe vremenske napovedi odpovedana. Tako naj bi se tudi Poletni Hit pokal z odbojkarskimi turnirji in izborom miss mivke 2009 začel v soboto, 20. junija, a kaj, ko je močan dež - prvič v šestletni zgodovini tega tekmovanja, naredil svoje. Na odbojkarskih igriščih OK Kamnik so se zbrali odgovorni za izvedbo projekta in ugotovili, da bodo tokratni pripomočki pri zabavi lahko le plavutke s potapljaško masko. Odločili so se za nove termine letošnjega turnirja. Tako bo 4. julija najprej na vrsti Kamnik, 11. Mengeš, 18. Portorož, 15. avgusta pa mestna plaža ljubljanske Lagune, kjer bomo lahko spremljali tudi finalni izbor in z laskavim naslovom okitili miss mivke 2009.

Če bo danes vreme zdržalo, pa bo pestro tudi v Smledniku, kjer organizirajo prvi golf turnir Koren Sports Golf Challenge, namenjen vsem ljubiteljem golfa in tistim, ki bodo to šele postali. Dogodek naj bi se potekal na najnovejšem igrišču Diners Golf & Country Club v Smledniku, se začel s turnirjem ob 12. uri, če ste željni znanja igranja golfa, pa bodo okoli četrte popoldne imeli tudi predstavitev šole golfa.

Nikakor ne smemo pozabiti na drugi vikend v juliju, ko se bo na Zbiljskem jezeru odvijala že 56. Zbiljska noč, ljubitelji DiscoNautice pa bodo letos lahko uživali dva dneva na kar devetih prizoriščih, ko bo v Kopru in Izoli med drugim nastopilo več kot sedemdeset didžejev.

             

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 22. april 2022 / 13:44

Nogometaši Triglava slavili proti Primorju

Domžale, Kranj – V Prvi ligi Telemach je jutri in v nedeljo na sporedu 32. krog. Kalcer Radomlje ob 20.15 v Domžalah gosti Muro. Domžalčani v nedeljo ob 15. uri gostujejo pri ekipi Bravo v Šiški. V...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 18. november 2021 / 07:00

Ste se kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi imeli lastno podjetje?

»Če bi se po vseh letih moral odločiti za eno samo vrlino, bi izbral sposobnost določanja prioritet. Kot podjetnik si vsak dan in vsako uro zasut z enormno količino informacij, ki te lahko...

Kranjska Gora / četrtek, 18. november 2021 / 23:55

Začeli so asfaltirati cesto

V zgornjem delu ceste v dolino Vrata so sredi prejšnjega tedna že začeli asfaltirati odsek v dolžini okrog tri kilometre.

Kranjska Gora / četrtek, 18. november 2021 / 23:55

Proračun je kar zajeten

Kranjskogorski občinski svetniki so na novembrski seji v prvem branju sprejeli proračun Občine Kranjska Gora za prihodnje leto.

Razvedrilo / četrtek, 18. november 2021 / 23:52

Kulinarični november

Ljubljana je gostila Evropski simpozij hrane, istočasno pa so v okviru festivala November Gourmet Ljubljana v duetih kuhali znani kuharji. Redkim je uspela izvedba načrtovane martinove pojedine.

Gospodarstvo / četrtek, 18. november 2021 / 23:47

Predelujejo mleko z domače in okoliških kmetij

Na kmetiji pr' Kuharju na Olševku, kjer gospodari družina Podjed, se že dvajset let ukvarjajo s predelavo mleka v mlečne izdelke. V petnajst različnih vrst izdelkov predelujejo mleko z domače in okoli...