Najbolje v bazen ali Čukov bajer

Pred začetkom letošnje kopalne sezone so pri Zavodu za zdravstveno varstvo Kranj ugotovili, da je najbolj čista voda v Čukovem bajerju, najbolje pa je nadzorovan bazen, ki ga za kopalce odprli včeraj.

Kranj – »Takoj po dvodnevnem plavalnem tekmovanju v pokritem olimpijskem bazenu smo začeli vodo prečrpavati v bazene na letnem kopališču, kjer naj bi se te dni začela kopalna sezona. V skladu s tradicijo bo prva sobota, 20. junija, tako imenovani dan odprtih vrat, kar pomeni, da vstopnine za obisk letnega bazena ne bo. Tako kot v zimskem bazenu bomo redno skrbeli za dobro kakovost kopalne vode tudi v letnih bazenih, kjer redno preverjamo kvaliteto vode. Za varnost kopalcev bodo med tednom skrbeli štirje reševalci, konec tedna pa še več, saj je takrat na bazenu tudi več obiskovalcev,« je ob začetku kopalne sezone na letnem kopališču poudaril direktor Zavoda za šport Kranj Branko Fartek in dodal, da cen vstopnic na letno kopališče niso povišali, so pa dodali nekaj novosti za obiskovalce, med katerimi so zlasti različni dogodki za najmlajše in večerna vodna aerobika. Ob tem je Majda Pohar z Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj povedala, da vodo v kranjskem Letnem kopališču redno kontrolirajo, letos pa je kranjska občina naročila tudi mikrobiološko preiskavo in kemijsko analizo vzorcev vode Save pri Supernovi, Kokre pri Kosorepu in Čukovega bajerja ob pomolu.

»Vsak dan k nam kliče več tistih, ki se zanimajo, kako čista je voda za kopanje. Čeprav bi bilo bolje, da bi vzeli vzorce vsaj dvakrat, pa na podlagi prve analize lahko povem, da vzorec kopalne vode iz Save pri Supernovi ni skladen z določili pravilnika o minimalnih higienskih zahtevah, prav tako tudi ne vzorec odvzet iz Kokre pri Kosorepu, ki pa je nekaj boljši in še primeren za kopanje, vendar svetujemo, da se po kopanju kopalci čim prej oprhajo s čisto pitno vodo. Vzorec kopalne vode, odvzet iz Čukovega bajerja, pa je skladen z določili pravilnika,« je povedala Majda Pohar in dodala, da so bili podobni rezultati tudi prejšnja leta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 24. maj 2013 / 11:48

Maturantje se bodo znova družili ob četvorki

Kranj - Pod okriljem Plesne zveze Slovenije bodo danes v dvajsetih slovenskih mestih in več kot tridesetih krajih v sedmih drugih evropskih državah točno opoldne pripravili tradicionalno m...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Cesta nič več v sramoto

V Volčjem Potoku so odprli pločnik in prenovljen odsek ceste proti golfskemu igrišču. Nove ceste tudi v Tunjicah, Lokah, Mekinjah, Zakalu in Palovčah.

Prosti čas / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Hablate španjolsko?

Ali kako na dokaj mlahav, pa vseeno prisrčen način spraviti slovensko dekle v smeh na prejemu ob španskem dnevu državnosti, ki ga je minuli teden pripravila španska veleposlanica.

Prosti čas / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Honda tudi v letalstvu

Honda je objavila načrte o uvedbi svojega letala HondaJet na rastoči trg zelo lahkih reaktivnih letal in pričakuje prva naročila za prodajo v ZDA jeseni 2006. Novoustanovljena hčerinska družba Ho...

Prosti čas / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Veter je še močnejši

Test: Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG Highline

Prosti čas / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Vse več poudarkov

Novi Hyundai Accent za zdaj pri nas le v štirivratni limuzinski podobi.