Obuti v rože, karo in čevlje z ovratniki

Poletje bo letos, kar se obuval tiče, zelo barvito in razigrano.

Barvna shema in potiski na čevljih se ujemajo s prihajajočo paleto, torej so pisani, metalno bleščeči in z različnimi potiski cvetličnih vzorcev in modnega kara. Zagotovo pa so rože in rožice na vaših čevljih tiste, ki jih lahko označimo kot hit poletja.

Modni karo vzorec

Karo vzorec se je z oblačil prenesel tudi na čevlje. Trenutno zelo trendovski in prikupen bo na vaših balerinkah ali čevljih s polno peto dodal nagajivo igriv videz urbane dame.

Cvetlični vzorci

Obuti v cvetlice boste delovali ljubko in romantično. Najbolj prikladno pa je dejstvo, da jih lahko kombinirate z vsemi kosi garderobe, zelo dobro se podajo k jeansu in drugim stilom, le kombinacije cvetličnih čevljev z oblačili, ki so v cvetličnih potiskih, so lahko zelo nevarne in jih odsvetujemo.

Debela platforma ali polna peta

Udobni, modni, zanimivi in sploh čudoviti so čevlji s polno peto ali platformo. Z veseljem jih nosimo in se veselimo, da lahko tudi letos izbiramo med nešteto modeli, barvami in vzorci. Zaprti, odprti, 'peep toe', s paščki, kaj naj rečem, privoščite si jih in uživajte v udobni hoji z vsemi prednostmi visoke pete.

Sandali z ovratnikom

Trend, ki ga bomo videvali vse pogosteje. Če še ne veste, kaj so sandali z ovratnikom, čisto preprosto, navadni sandali bolj ali manj odprti, ki imajo v predelu gležnja ovratnik. Ta pa lahko sega višje do meč ali pa je preprost nizek ovratnik. Višje, ko sega, bolj morate paziti, kako deluje v kombinaciji z oblačili.

Gladiatorke

Za poletne potepe so kot nalašč in izjemno primerne tako imenovane gladiatorke. Izbirate lahko med takšnimi z veliko paščki ali le dvema širšima, v vsakem primeru velja modno in udobno. Barve gladiatork so običajno nekoliko naravnejše.

Barvito

Enobarvni čevlji so lahko dolgočasni. Če ste takšnega mnenja, se lahko veselite letošnjih dvobarvnih in večbarvnih čevljev, ki jih lahko zasledimo v vseh možnih odtenkih barv, od najbolj kričečih, do bolj umirjenih kombinacij iste barve v različnih odtenkih.

Rese na čevlji

Spet se je trend iz oblačil prenesel tudi na čevlje. V naravnih materialih in barvah, kombinirane z jeansom ali safari stilom lahko delujejo zelo divje in zapeljivo.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Domžale / torek, 2. oktober 2018 / 12:42

Deveti dobrodelni gasilski koncert

Domžale – Občina Domžale in Gasilska zveza Domžale pripravljata že 9. dobrodelni gasilski koncert, ki bo v četrtek, 4. oktobra, ob 19. uri v športni dvorani v Domžalah. Celotni izkupiček koncerta j...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Solate - paša za usta in oči

Solate lahko zaužijemo kot glavne jedi ali pa kot prilogo drugim jedem. Pravzaprav imamo pri pripravi solat nešteto možnosti.

Nasveti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

E-zdravje

Relativno visoka neformalna uporaba interneta, povezana z dobro infrastrukturo računalniške opremljenosti, z nadpovprečnim zanimanjem za uporabo storitve, je tipično značilna za Slovenijo na večini po...

Gospodarstvo / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Dan lipicanca na Brdu

Združenje rejcev lipicanca Slovenije je v sodelovanju z javnim gospodarskim zavodom Brdo v nedeljo na hipodromu Brdo pripravilo tradicionalni Dan lipicanca.

Zanimivosti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Državno srečanje Orffovih skupin

Visoko – V Domu krajanov Visoko je v petek v organizaciji kulturno-umetniškega društva Valentina Kokalja Visoko in Slovenskega društva Carla Orffa potekalo 14. državno srečanje O...

Zanimivosti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Višvaguru pri kranjskem županu

Kranj – Kranj je bil minuli konec tedna označen za prestolnico miru in joge. Naše mesto je namreč obiskal sam Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahenšvaranando oz. Njegov...