Za prste obliznit
Nigella je prvi del tretje sezone posvetila živo rumenim limonam. Pripravila je srečno juho, počasi pečenega piščanca z limono in česnom, na pikniku pa postregla s karameliziranim ananasom z žara, ki ga bo obogatila s čokoladno omako z malibujem.
V nedeljo so na prvem programu Televizije Slovenija ob 16.30 v sklopu oddaje NLP začeli predvajati prvi del (od skupaj osmih delov) tretje sezone izjemno uspešne kuharske serije Za prste obliznit. Poleg tega so se odločili, da bodo do konca sezone oddaje NLP vsako nedeljo gledalcem v nagradni igri podelili tudi pet knjig uspešne Nigelle Lawson, ki se tik pred poletjem vrača s tretjo sezono nadvse uspešne kuharske serije, s katero se bo kuharska zvezdnica poklonila poletju. V osmih delih, ki so tematsko razdeljeni po barvah sestavin, bo Nigella pripravila kopico poletnih jedi in nas popeljala v svet piknikov, žara in poležavanja na plaži s krožnikom v roki.
Nigella zase pravi, da ni kuharica, njen življenjski poklic je 'biti jedec' – kuha zato, ker rada je. Intimna in spogledljiva pisateljica v sočnem in neposrednem jeziku opisuje sestavine svojih jedi in je v tem neizmerno zapeljiva. Hrana, ki jo pripravlja, je prava hrana in zato pogosto tudi pregrešna. Iz tedna v teden korak za korakom tako ustvarjala celodnevne zajtrke, večerje ob televiziji, pa tudi majhne prigrizke izmučene matere na deževen dan, ki prepričajo še tako zahtevnega gledalca.