Članice v tretji krog kvalifikacij

Članska vrsta Slovenije, za katero je prvič nastopila tudi Urša Jerala z Bleda, se je imenitno odrezala v drugem krogu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v odbojki. V Marseillu v Franciji so naše igralke v odločilni tekmi premagale Grčijo in z dvema porazoma in dvema zmagama zasedle tretje mesto, ki je še vodilo v tretji krog kvalifikacij, ki bodo med 19. junijem in 19. julijem na Nizozemskem. To je po dolgem času znova pomemben dosežek tudi ženske odbojkarske reprezentance Slovenije, uspeh deklet pa bo konec meseca poskušala dopolniti tudi moška vrsta, ki se bo za uvrstitev v tretji krog pomerila na turnirju na Portugalskem.

Jeseničanke in Žirovničani državni viceprvaki

V nedeljo je na Jesenicah potekal finalni turnir za starejše deklice, kjer so se poleg domače ekipe za naslov potegovale še igralke Prevalj, Mislinje in Eurokabla iz Kanala. Zanimivost prvih tekem je bila, da sta obe favorizirani ekipi ostali pred vrati velikega finala, saj so Jeseničanke ugnale Mislinjo, Prevalje pa Eurokabel. V tekmi za tretje mesto so se Mislinjčanke znesle nad nasprotnicami iz Kanala, v velikem finalu pa je prevladala »ekipa«, saj so izredno homogene in izenačene Prevaljčanke po napetih treh nizih ugnale domačo vrsto, pri čemer je največ dela opravila izvrstna Blagnetova, sicer tudi na koncu razglašena za najboljšo napadalko.

V Šoštanju pa je bil finalni turnir za kadete. Že na prvi tekmi so Žirovničani »utišali« domače navijače in se kar malce presenetljivo uvrstili v finale, kamor se je po zanesljivi zmagi nad Fužinarjem uvrstil tudi Žužemberk. Domačini so z 2:0 osvojili tretje mesto, kadeti Žirovnice pa so v finalu dokazali, da se niso po naključju prebili tako daleč in so se odlično upirali nasprotnikom iz Žužemberka, osvojili tudi drugi niz, za kaj več pa ni bilo dovolj moči.

Napoved tekem

V športni dvorani Gimnazije na Jesenicah se bodo v nedeljo z začetkom ob 10. uri za naslov državnih prvakov pomerile še kadetinje. Jeseničanke spet čaka težko delo, saj se bodo že v polfinalu pomerile s prvimi favoritinjami prvenstva – Novo KBM Meltal. Na finalnem turnirju nastopa še ena gorenjska ekipa – Calcit Kamnik, ki se bo za vstop v veliki finale pomerila s Prevaljami.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / torek, 17. junij 2008 / 07:00

Čiliji (1)

Čiliji so med vsemi začimbami najpomembnejša poljščina, saj različne zvrsti pridelujejo po vseh tropskih predelih, vsakodnevno pa jih uživa več kot četrtina svetovnega prebivalstva.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 19. maj 2009 / 07:00

"Bombaša" prijeli v dveh dneh

Kranjski kriminalisti so prepričani, da je ročno bombo pred policijsko stavbo v Kranju v noči na petek odvrgel 21-letni Kranjčan.

Trzin / torek, 19. maj 2009 / 07:00

Podelili deset občinskih priznanj

Trzin - Trzinski župan Tone Peršak je na slavnostni seji ob občinskem prazniku, ki so ga v Trzinu praznovali v petek, 15. maja, podelil priznanja zaslužnim občanom. Zlato plaketo...

Šport / torek, 19. maj 2009 / 07:00

Rokava Koper in Triglav v finalu za naslov prvaka

Člansko državno prvenstvo v vaterpolu - drugi del

Slovenija / torek, 19. maj 2009 / 07:00

Šrota zamenjal Žerjav

Po sobotnem izrednem kongresu SLS to stranko vodi poslanec in nekdanji minister za promet Radovan Žerjav.

Šport / torek, 19. maj 2009 / 07:00

Članice v tretji krog kvalifikacij

Članska vrsta Slovenije, za katero je prvič nastopila tudi Urša Jerala z Bleda, se je imenitno odrezala v drugem krogu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v odbojki. V Marseillu v Franc...