Lastnik Lipe mora v zapor

Tudi višji sodniki so odločili, da je Robert Tomaž Zavašnik odgovoren za tragedijo pred diskoteko Lipa, katere lastnik je, kjer je množica mladih decembra 2005 do smrti poteptala tri dekleta.

Ljubljana – Višje sodišče je potrdilo lansko sodbo Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je lastnika Lipe Roberta Tomaža Zavašnika zaradi povzročitve splošne nevarnosti obsodilo na pet let zapora. Sodba je s tem postala pravnomočna.

Aprila lani je prvostopenjsko sodišče ugotovilo, da Zavašnik 23. decembra 2005, ko je v diskoteki Lipa v Spodnjih Pirničah potekala predbožična zabava, ni poskrbel za primerno varovanje, zato so pred vhodom v lokal pod nogami množice svojih vrstnikov umrle petnajstletna Katarina Jeras Lajh iz Ljubljane ter sedemnajstletni Natalija Bencan in Anja Mršič, obe iz Most pri Komendi. Po mnenju sodišča bi lahko Zavašnik preprečil tragedijo, če bi najel dovolj izurjenih varnostnikov za varovanje zabave, ki so jo predhodno na veliko oglaševali, zato je moral vedeti, da lahko zaradi prevelikega obiska pride do tragičnih posledic, a je lahkomiselno mislil, da do takšne nesreče vseeno ne bo prišlo. Sodnik Srečko Škerbec je na koncu sojenja zgroženo pripomnil, da obdolženi med sodnim procesom sploh ni pokazal obžalovanja, da so bila pred njegovim lokalom izgubljena tri mlada življenja.

Obdolženi Zavašnik je odgovornost za nesrečo ves čas zavračal. Najprej jo je naprtil najeti varnostni službi, kasneje pa pijanim mladim obiskovalcem, ki da so bili pred diskoteko preveč neučakani.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 19. maj 2022 / 11:14

Obnova ceste Stara Oselica–Podlanišče

Gorenja vas – Župana občin Cerkno in Gorenja vas - Poljane Gašper Uršič in Milan Čadež sta v ponedeljek podpisala sofinancerski sporazum za ureditev 420 metrov dolgega odseka lokalne ceste Stara Os...

Objavljeno na isti dan


Tržič / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:24

Gasilci upravičeno zadovoljni

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Podljubelj je na nedavni slovesnosti tudi uradno prevzelo gasilsko vozilo GVC 16/15 s cisterno za 1500 litrov vode in za šest članov posadke.

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:22

»Nagnetli« sta se jabolki srčaste oblike

Podbrezje – »Narava je nepredvidljiva in vedno znova poskrbi za kakšno presenečenje,« nam je napisala Milena Vovko iz Podbrezij in dodala sliko z domačega vrta, ki prikazuje, kako sta se »skupaj na...

Gospodarstvo / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:21

Kampanja Kakovost nam je blizu

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je začelo promocijsko kampanjo Kakovost nam je blizu.

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:21

Lonček za žejne

Ob domačiji Filipa Benceta v Dolini v Dovžanovi soteski je studenček, oskrbnik domačije Zdravko Dovžan - Matevžov pa je pristavil lonček, da popotniki niso žejni, saj v kraju gostilne (žal) že dolg...

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:16

Do Dubrovnika brez polnjenja

Inovator Andrej Pečjak s Češnjice pri Podnartu je pretekli konec tedna s svojim električnim avtomobilom brez vmesnega polnjenja baterij z Bleda pripeljal v 726 kilometrov oddaljeni Dubrovnik.