Stojan Nikolić: "Prekinili smo sporne svetovalne pogodbe in jih poplačali." (Foto: Gorazd Kavčič)

Za člana uprave prek 60 prijav

Ali se Skimarju obetajo boljši časi, Stojan Nikolić, predsednik nadzornega sveta, ne ve.

Begunje – Lani je Skimar z zimskim in letnim programom ustvaril približno 12 milijonov evrov konsolidirane izgube. »Z letom 2008 nikakor nismo zadovoljni, medtem ko rezultati prvih treh mesecev - v luči gospodarske krize - kažejo boljšo sliko. Rezultati so nekoliko slabši kot v istem obdobju lani, vendar boljši od pričakovanj,« je po četrtkovi seji nadzornega sveta povedal njen predsednik Stojan Nikolić.

Na mednarodni razpis za dva člana nove uprave, ki jo vodi Robert Ferk, so nadzorniki prejeli prek šestdeset prijav, od tega 41 za Elan Marine, 13 za Elan Ski in sedem splošnih. Nadzorni svet jih tokrat ni obravnaval, za prvo selekcijo bodo najeli zunanjo pomoč. Pomoč in svetovanje odvetnikov ter njihovi astronomski zneski so lani razburjali javnost in delavce Elana, sedaj pa Nikolić sporoča, da so vse pogodbe sporazumno prekinjene in poplačane. Za vse skupaj so (s plačili za lani) odšteli 250 tisoč evrov.

Za hipoteke več scenarijev

Glede napovedanih hipotekarnih tožb prvi nadzornik Skimarja meni, da so polovične možnosti za izbris: »Če bi stečaj Elana vodili po sedanjem zakonu, se o hipotekah ne bi več pogovarjali, zakaj so te ostale na podjetju tudi po stečaju, pa ni jasno nikomur.« Obstaja več scenarijev izida stečaja (zaključek do poletja) in tožb bank (napovedane za jesen), med njimi tudi vstop bank v lastništvo Skimarja.

Elanu Marin letos kaže bolje od pričakovanj, pravi Nikolić: »Do danes so zbrali 60 naročil, v prihodnjih štirih mesecih bi lahko prodali še enkrat toliko in uresničili načrt.« V zimskem programu Elan Ski pa je na začetku leta zaradi dobre zime dobro kazalo, v zadnjem mesecu pa so naročila pojenjala. Nadzorniki so zato prosili upravo za pregled bodočih aktivnosti, medtem ko imajo sanacijski program Skimarja že v rokah in ga bodo obravnavali na prihodnji seji 19. maja. Ali program prestrukturiranja predvideva nova odpuščanja, predsednik Stojan Nikolić ni znal odgovoriti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 17. april 2009 / 07:00

Manj naročil, manj delavcev

Tržiška družba Cablex je ena največjih proizvajalk kabelske konfekcije v Evropi. Ker ji promet upada, je zaprla obrat v Semiču, nekaj manj delavcev pa je tudi v Tržiču.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / torek, 28. april 2009 / 07:00

V Sloveniji virusa (še) ni

Znaki virusa prašičje gripe so podobni običajni sezonski gripi. Zdravila Tamiflu, ki omili potek bolezni, je v Sloveniji dovolj, zagotavljajo strokovnjaki. Svetovna zdravstvena organizacija je danes r...

Gospodarstvo / torek, 28. april 2009 / 07:00

Za člana uprave prek 60 prijav

Ali se Skimarju obetajo boljši časi, Stojan Nikolić, predsednik nadzornega sveta, ne ve.

Kranj / torek, 28. april 2009 / 07:00

Kriza tudi čas za nove priložnosti

Za mesto v evropskem parlamentu se bo znova potegovala tudi Ljudmila Novak, članica skupine Evropske ljudske stranke in Evropskih demokratov.

Cerklje na Gorenjskem / torek, 28. april 2009 / 07:00

Krvavec med najboljšimi evropskimi smučišči

Krvavec - Smučišči Krvavec in Golte sta prejšnji teden prejeli mednarodno priznanje skiarea test, ki ga podeljuje mednarodna komisija, sestavljena iz 220 anonimnih strokovnih oce...

Prosti čas / torek, 28. april 2009 / 07:00

Najprej našim puncam za ples

Skupina Orlek, pravi unikat med slovenskimi rock bandi, letos praznuje 20 let obstoja.