Blejci blizu naslova prvakov

Tretja, morda že odločilna tekma je na sporedu že v torek ob 17.30 v dvorani SGŠ v Radovljici. Holiday autos Bled in ŽOK Partizan Šk. Loka se bosta prvič pomerila med seboj že v sredo ob 18. uri v OŠ Bled.

Radovljica - Odbojkarji ACH Volleyja so tudi v drugi tekmi finala končnice, dokaj prepričljivo, ugnali Salonit Anhovo in jim do ubranitve naslova državnih prvakov manjka le še ena zmaga. Čeprav so tokrat izgubili niz - 3:1 (15, 15, -16, 18), pa je bilo že kmalu po začetnem pritisku Blejcev jasno, da tudi tokrat gostje iz Kanala ne bodo resneje ogrozili aktualnih državnih prvakov. Blejci so se tudi po izgubljenem tretjem nizu, v katerem jim je največ težav povzročal prav Gorenjec v vrstah Salonita, Potočnik, hitro zbrali in brez večjih težav tekmo dobili.

 

Zelo dobro pa so tokrat nastopili tudi odbojkarji Astec Triglava, ki so se prvič letos povsem enakovredno pomerili z ekipo Prvačina Vodi. Čeprav prvi niz ni kazal na izenačeno tekmo, so Kranjčani strnili vrste in v nadaljevanju so številni gledalci v Novi Gorici videli izvrstno predstavo, ki se je končala šele po 136 minutah, več sreče v izenačenih končnicah pa so imeli domačini in s tem osvojili tretje mesto. Ekipa Marchiol Vodi : Astec Triglav 3:2 (18, 25, -24, -23, 13). Astec Triglav je letošnje prvenstvo torej zaključil na četrtem mestu.

V ligi za popolnitev 1. DOL, le še dve visoki zmagi Fužinarja z Raven lahko spremenita vrstni red na vrhu, saj imata Svit-Unimetal in Duol že 6 točk naskoka pred Ravenčani, do konca pa sta še dve tekmi.

Odbojkarji National Žirovnice so po tretjem porazu, tokrat v Šoštanju, s 3:0 (19, 23, 8), ostali praktično brez možnosti, da se v nadaljevanju uvrstijo v 2. DOL, najbolje pa kaže Hočam in Šoštanj Topolšici.

 

V ženski ligi za uvrstitev v 2. DOL pa je prvo mesto očitno že oddano Novi KBM Branik, ki je v tem tednu ugnala tako ŽOK Partizan Šk. Loko v Šk. Loki - 0:3 (-19, -10, -17), kot tudi Holiday autos Bled v Mariboru - 3:0 (13, 15, 11). V soboto so igralke ŽOK Partizan Šk. Loka doma premagale Lakolit Ankaran s 3:0 (24, 20, 14), tako da bosta o drugi ekipi, ki si bo zagotovila nastop v 2. DOL, očitno odločali prav gorenjski ekipi v medsebojnih dvobojih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / petek, 5. december 2014 / 12:59

Jeseniške novice, št. 21

Jeseniške novice, 5. december 2014, št. 21

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Uspešnih deset žurerskih let

Turistična agencija, ki vsak september na Kreto odpelje največ slovenskih študentov, je pripravila vročo zabavo.

Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Rom-anje na Gorenjsko

Delegacija Romov si ogleduje pet lokacij na Gorenjskem.

Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Nominator

Zdaj, ko se ponekod poslavljamo od starih županov in si počasi obetamo novih, se lahko mirno posvetimo novim izzivom. Martinovanje, vseslovenski vinski praznik, je prav tako za nami in p...

Kultura / petek, 24. november 2006 / 06:00

Vriskal sem, pel

V nedeljo je bil pri Jožovcu v Begunjah prav poseben večer, ki ga je organizator, KUD Bratov Avsenik, poimenoval »Vriskal sem, pel ...« Verz so vzeli iz skladbe Pogled z Jalovca, avtorje...

Kultura / petek, 24. november 2006 / 06:00

Literatura za planince

V tržiški knjižnici so predstavili Planinsko izletniški vodnik Tržič. Avtorja sta obogatila literarni večer z diapozitivi.