Traktor je po prevračanju po strmem gozdnem pobočju obstal v hudourniški strugi. (Foto: Denis B.)

Smrtna nezgoda traktorista

Med vožnjo med Malenskim Vrhom in Lazami je v četrtek 73-letni domačin s traktorjem zapeljal po strmem gozdnem pobočju navzdol. Prevračanja ni preživel.

Malenski Vrh – Prejšnji četrtek popoldne se je smrtno ponesrečil 73-letni kmet iz Malenskega Vrha, potem ko je med vožnjo po lokalni cesti Malenski Vrh-Laze nenadoma zavil po strmem gozdnem pobočju navzdol. Zakaj je to storil, loški policisti niso ugotovili.

Po ugotovitvah policije se je 73-letnik ob 12.30 po lokalni cesti s traktorjem (brez varnostnega loka) peljal z Malenskega Vrha proti Lazam. Med vožnjo naj bi v eni roki držal dežnik, z drugo pa upravljal traktor. V levem preglednem ovinku je iz neznanega vzroka zapeljal na levo, nasprotno stran vozišča, nato pa po strmem gozdnatem pobočju navzdol. V gozdu je traktor trčil v drevo, nato pa se je prevrnil na levo stran in se prevračal po strmem pobočju navzdol, dokler ni obstal v strugi hudournika. 73-letni domačin je zaradi hudih ran mrtev obležal pod sprednjim delom traktorja.

Po podatkih policije se je lani v Sloveniji pri vožnji s traktorjem zgodilo 59 prometnih nesreč (predlani 90). V njih sta dve osebi izgubili življenje, tri osebe so bile huje ranjene, sedem pa lažje. V 47 nesrečah je nastala gmotna škoda.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / ponedeljek, 25. julij 2016 / 11:14

Ljudje bi sami izbirali izvajalca pogrebne dejavnosti

Zakon o pogrebni in pokopališki dejavnosti bo moral znova v odločanje v državni zbor. Državni svet je namreč v sredo o njem izglasoval odložilni veto. Ne strinjajo se, da bi ta javna služba postala tr...

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 2. marec 2015 / 13:10

Grožnje in bel prah za izvršitelja

Kamniški izvršitelj Marijan Hojs je v ponedeljek prejel pisemsko ovojnico z belim prahom, zaradi česar se je v središču Kamnika odvila intervencija, ki je za nekaj ur precej ovirala promet.

Šport / ponedeljek, 2. marec 2015 / 13:09

Markač domov prinesel bronasto odličje

Kranjčan Juš Markač se je izkazal na balkanskem prvenstvu v karateju.

Železniki / ponedeljek, 2. marec 2015 / 13:01

Ko se hiša kar strese ...

Hrup in vibracije zaradi pasu granitnih kock na regionalni cesti v Železnikih že vrsto let jezijo najbližje sosede. Občina bo letos naročila idejno zasnovo za ustreznejšo ureditev tega odseka.

Nasveti / ponedeljek, 2. marec 2015 / 12:53

Mož z opazovalno kupolo

Možic (1602 m) – Soriška planina s svojimi štirimi vrhovi predstavlja idealen teren za pohajkovanje v vseh letnih časih. Poleti tam gori lahko nabiramo zdravilne rožice, pozimi smučamo, krpljamo ali h...

Nasveti / ponedeljek, 2. marec 2015 / 12:50

Med biatlonci

Imam novo igračo. Didaktično. Napisal jo je Sigi Heinrich, legendarni komentator Eurosporta, 2006 dobitnik nagrade Biathlon Award in nagrade nemške televizije za poročanja z olimpijade v Pekingu 20...