Matjaž Erjavec (Foto: arhiv GG)

Proti razprodaji občinskega premoženja

Bled – »Občinski odbor Zares Bled poziva občinski svet in občinsko upravo, da ne pristaneta na kakršnokoli razprodajo občinskega premoženja ali najemanje novih kreditov zaradi pokrivanja starih, že tako predragih grehov, vodstvo občine pa k resnemu premisleku o svojem početju,« je v zvezi z dolgovi iz preteklosti, ki so v zadnjem času močno obremenili občinski proračun, poudaril predsednik občinskega odbora stranke Zares Matjaž Erjavec. Več kot 560 tisoč evrov dolgov iz preteklosti po njegovem predstavlja resno grožnjo za normalno delovanje občine. »Položaj se je zlasti zaostril z izvršbo zaradi neporavnanih pogodbenih obveznosti v znesku skoraj 340 tisoč evrov, ki so nastale zaradi prenove Prešernove ceste v letu 2001. Tudi iz sodbe okrožnega sodišča v Kranju je razvidno, da je takratni župan podpisal pogodbo za prenovo Prešernove ceste na Bledu vedoč, da v državnem proračunu denarja za to ni, obenem pa ni imel nikakršnih zagotovil o kasnejši zagotovitvi denarja s strani države – državni proračun se namreč sprejema v parlamentu, in ne na gradbišču ali v gostilni,« je oster Erjavec, ki je prepričan, da bo zadolževanje zaradi pokrivanja starih dolgov še dodatno obremenilo občinski proračun, ne bo pa niti malo pripomoglo k obljubljenemu napredku, temveč ga bo le še zavrlo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 17. april 2015 / 12:34

Upokojenci razstavili rokodelske izdelke

Na razstavi v prostorih Gorenjskega glasa sodeluje sedemnajst rokodelk in rokodelcev iz sedmih gorenjskih društev upokojencev.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 26. marec 2019 / 15:15

V Radovljici našli mrtva občinsko svetnico in partnerja

Oba sta umrla nasilne smrti, pojasnjujejo na policiji, ki motiv za dejanje še ugotavlja, je pa že izključila možnost, da bi bil v dejanje vpleten še kdo drug.

Gospodarstvo / torek, 26. marec 2019 / 14:21

Z več povezavami v poletje

Zgornji Brnik – V poletni sezoni, ki jo v Adrii Airways začenjajo 31. marca, bo letalski prevoznik povečal število tedenskih povezav z brniškega letališča. Adria bo namreč opravila 194 tedenskih po...

Naklo / torek, 26. marec 2019 / 14:21

Odpadki nekoliko dražji

V občini Naklo se je s prvim marcem nekoliko podražila storitev ravnanja s komunalnimi odpadki.

Bohinj / torek, 26. marec 2019 / 14:18

Zaradi del vrsta cestnih zapor

V Bohinju bo zaradi gradbenih del vrsta prometnih zapor. Več informacij najdete na spletni strani Občine Bohinj, kjer boste našli tudi najbolj ažurne informacije o obvozih.

Kronika / torek, 26. marec 2019 / 14:16

Za vajo evakuirali šenčurski Cubis

Na evakuacijski vaji v poslovnem centru Cubis je poleg 120 zaposlenih v podjetju Ržišnik Perc sodelovalo tudi približno petdeset gasilcev in policistov.