V telovadnici Osnovne šole Škofja Loka mesto je bilo živahno tudi med počitnicami.

Zimsko veselje tudi v telovadnici

Tudi če so bili starši med počitnicami v službi, škofjeloškim šolarjem ni bilo dolgčas, saj so pri Zavodu za šport, pa tudi v šolah in različnih društvih poskrbeli, da razvedrila ni manjkalo.

Škofja Loka – Tako so v Loškem muzeju pripravili glasbeno gledališko likovno delavnico na temo Škofjeloškega pasijona, največ dejavnosti pa je bilo športnih. V šoli Ivana Groharja so mladi lahko igrali badminton, v bazenu v Stari Loki so imeli organizirane igre v vodi, mali nogomet so igrali v športni dvorani Poden, prav tako so se na Podnu lahko učili plesa, strelske veščine so pridobivali v stari vojašnici, v Retečah in v Osnovni šoli Cvetka Golarja so vadili osnove gimnastike in akrobatike. Šolarji so vsak dan odhajali na tečaje smučanja in deskanja na snegu, veliko pa se jih je zbiralo na brezplačni vadbi v telovadnici osnovne šole Škofja Loka Mesto.

»Ati in mami sta dopoldne v službi, tukaj v telovadnici pa je res dobro. Rada se igram med dvema ognjema, delam vaje na krogih in igram rokomet,« je povedala tretješolka Sandra Stanonik, ki se je odločila, da bo med počitnicami v Osnovi šoli Škofja Loka mesto obiskovala program Hura prosti čas. V okviru tega programa so namreč potekale različne športne aktivnosti. »Starejši brat med počitnicami največ časa presedi pred računalnikom, jaz pa rada tudi telovadim, gledam televizijo, pa tudi za šolo in verouk malce pogledam knjige. Zvečer pa rada berem,« je dodala Sandra. Tudi fantje, ki so igrali dvoranski hokej, so bili sredi dopoldneva v telovadnici precej zaposleni, šestošolec Domen Kolenko pa je povedal: »Ker mami in oči tudi med počitnicami hodita v službo, sva z bratcem Aljažem prišla v šolsko telovadnico. Tu se ves čas dogaja kaj zanimivega, všeč mi je telovadba na krogih, igramo pa tudi nogomet, rokomet, dvoranski hokej, med dvema ognjema in vse druge igre.«

»V naši šoli smo tako med jesenskimi kot sedaj med zimskimi počitnicami organizirali počitnice za učence od sedmega do petnajstega leta, ki smo jih poimenovali Hura prosti čas. Denar smo pridobili na razpisu Zveze za šport otrok in mladine Slovenije, zato so dejavnosti brezplačne. Več otrok pride na vadbo, če je slabše vreme, takrat jih je tudi prek trideset. Vadijo pod nadzorom učiteljev in študentov Fakultete za šport in večinoma so navdušeni,« je dodal ravnatelj OŠ Škofja Loka mesto Marko Primožič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / torek, 14. april 2009 / 07:00

V Lipici bo regijska kostnica

Svetniki v Škofji Loki soglašajo, da ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve neodplačno prepustijo stavbno pravico na delu pokopališča Lipica, kjer naj bi gradili regijsko kostnico.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 23. februar 2009 / 07:00

104-letna Menžarjeva Tončka najstarejša občanka

Stari ljudje so nekaj posebnega. Vedno imajo čas, kar je danes redkost. Antoniji Žbontar - 104-letni gospe, doma iz Kamne Gorice, je uspelo zaustaviti proces staranja, saj ne pozna tipičnih starostnih...

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 23. februar 2009 / 07:00

Azbest v vodi ni nevaren

V Komunali Kranj zagotavljajo, da zaradi azbestno-cementnih cevi pitna voda ni zdravju nevarna.

Železniki / ponedeljek, 23. februar 2009 / 07:00

Dodatni prostori za knjižnico

Krajevni knjižnici Ivana Tavčarja v Železnikih, ki ima prostore na Češnjici, se letos obeta širitev.

Šport / ponedeljek, 23. februar 2009 / 07:00

Trenerski poklic dolgoletna želja

Urška Potočnik, nekdanja odlična plavalka, svoje bogato znanje posreduje mlajšim radovljiškim plavalcem.

Zanimivosti / ponedeljek, 23. februar 2009 / 07:00

Invalidu voziček za šport

Petina od 105 članov Društva paraplegikov Gorenjske je dejavna, mnogi tudi v športu. Za enega svojih novih članov želi društvo kupiti invalidski voziček, ki bo primeren za sedečo košarko.