Zbil pešca in pobegnil

Škofjeloški policisti iščejo neznanega voznika, ki je danes ob 8.35 na Kidričevi cesti v Škofji Loki na prehodu za pešce zbil 78-letnega Škofjeločana.

Škofja Loka – Neznani voznik je vozil po regionalni cesti iz smeri križišča stari Petrol proti križišču Stari Dvor. Ko je peljal mimo bencinskega servisa Petrol, je tam po prehodu za pešce cesto nameraval prečkati 78-letni moški. Voznik zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti in je na zaznamovanem prehodu trčil v pešca, ki je potem padel po tleh, neznani voznik pa je odpeljal naprej. Na kraju nesreče se je nato zaustavil neznani voznik vozila rdeče barve, ki je ponesrečencu pomagal in ga tudi odpeljal domov. Škofjeločana je najprej oskrbela reševalna ekipa Zdravstvenega doma Škofja Loka, nakar so ga odpeljali v Klinični center v Ljubljano.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policija naproša morebitne očividce, da o tem obvestijo Policijsko postajo Škofja Loka (tel. št. 04/502 37 00), na telefonsko številko 113 ali pa na anonimni telefon policije 080 1200.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / sreda, 23. april 2008 / 07:00

Gašperji pred kamerami

Glasbeniki in pevci Gašperjev so s četrtkovim javnim snemanjem televizijske oddaje pri Avseniku v Begunjah nadaljevali praznovanje 30-letnice delovanja.

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 28. januar 2008 / 07:00

Nesreče

Potrebovali so pomoč gasilcev Radovljica, Šenčur - Minuli petek so kranjske gasilce napotili na prizorišča treh prometnih nesreč, kjer so potrebovali...

Zanimivosti / ponedeljek, 28. januar 2008 / 07:00

Anketa: Smučanje na Voglu

V petek so na smučišču Vogel slovesno pognali dve novi štirisedežnici. Smučarjev je bilo za delovni dan na belih planjavah kar precej. Pet smučarjev smo vprašali, kaj menijo o Voglu in njegovih novih...

Zanimivosti / ponedeljek, 28. januar 2008 / 07:00

Šenčurju vladajo Godlarji

Godlarji so minuli četrtek prevzeli oblast v občini Šenčur.

Zanimivosti / ponedeljek, 28. januar 2008 / 07:00

Pohod privabil množico planincev

Mnogi željno čakajo zadnjo januarsko nedeljo, ko Planinsko društvo Križe prireja zimski pohod na Kriško goro.

Kamnik / ponedeljek, 28. januar 2008 / 07:00

Svetniki so se modernizirali

Kamniški svetniki so na svoji zadnji seji v prenovljeni sejni dvorani minulo sredo prvič preizkusili nove glasovalne naprave.