V okviru prvega kulinaričnega vikenda na Bledu so se predstavili domači ponudniki kulinaričnih dobrot. (Foto: Tina Dokl)

Zeleno Jezero za dobrodošlico

Ponudniki kulinaričnih dobrot z Bleda in okolice so v okviru prvega kulinaričnega vikenda razvajali brbončice obiskovalcev.

Bled – Ob izidu prvega kulinaričnega vodnika z naslovom Okusiti Bled so na terasi kavarne Park minuli konec tedna pripravili prvi kulinarični vikend. S svojimi dobrotami, ki so jih obiskovalci navdušeno poskušali, so se predstavili gostinci z Bleda in okolice. Tako želijo spremeniti sloves Bleda, ki po besedah direktorice Turizma Bled Eve Štravs Podlogar doslej ni slovel po pestri gostinski ponudbi. Gostincem, ki se predstavljajo v kulinaričnem vodniku, naj bi namreč to predstavljalo izziv, da bodo izpolnili pričakovanja gostov.

Priložnost za svojo predstavitev so minuli konec tedna dobili tudi v okviru prvega kulinaričnega vikenda, s katerim so pri Turizmu Bled želeli popestriti dogajanje v času, ko na Bledu sicer ne moremo govoriti o visoki turistični sezoni. Glede na gnečo ob stojnicah jim je to tudi uspelo, obiskovalci pa so bili nad ponudbo navdušeni. Že ob vhodu na teraso jih je s koktajli pričakal barman Miran Berlogar, ki je posebej za to priložnost pripravil koktajla Jezero in Strast. »Jezero zato, ker sodi k ambientu, Strast pa zato, ker smo strastni ljubitelji Bleda,« je pojasnil. Posebno hitro so obiskovalci praznili kozarce z zeleno obarvanim Jezerom, čeprav se niso branili niti brezalkoholnih Strasti. Obiskovalcem so šli v slast še idrijski žlikrofi, skutni štruklji in bohinjski žganci, tudi pestra izbira vin jih ni pustila hladnih. »Mislim, da smo na našo kulinarično ponudbo lahko ponosni. Ker nisem preveč sladkosneda, so mi bili všeč predvsem žlikrofi in štruklji, zelo dobro pa imajo tudi vinsko ponudbo,« nam je s kozarcem rdečega vina v roki pojasnila domačinka Silvana Volk. Ivanka in Marko Mazgon iz Domžal pa sta nam zaupala, na kaj najprej pomislita ob omembi Bleda: »Na kremno rezino seveda,« sta bila enotna.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 3. julij 2007 / 07:00

Rajanje na Rock Otočcu

Ena najbolj norih zabav v Sloveniji festival Rock Otočec bo na idilični lokaciji za gradom Otočec ob reki Krki letos prvič potekal štiri dni, in sicer od 5. do 8. julija. Med glasbe...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Darilo za kamniške novorojence

Starši novorojenca iz občine Kamnik bodo v letu 2009 iz občinskega proračuna prejeli denarno pomoč v višini 180 evrov.

Kamnik / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Poudarek na razvoju Tuhinjske doline

Kamniški svetnik Anton Rajsar je občinski upravi zastavil javno vprašanje, kako namerava v bodoče več pozornosti nameniti razvoju Tuhinjske doline.

Kamnik / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Nagrade za okolju prijazne terme

V Termah Snovik so ob svojem sedmem rojstnem dnevu predstavili dosedanje dosežke in načrte za prihodnje.

Zanimivosti / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Loška papiga svetovna prvakinja

Ivan Hafner iz Škofje Loke se z vzrejo papig ukvarja že več kot 20 let. Januarja sta na svetovnem prvenstvu v Italiji dve njegovi papigi zasedli prvo in tretje mesto.

Zanimivosti / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Starodobniki na snegu z Lubnika

Okoli devetdeset smučarjev po starem, ki so v organizaciji društva Rovtarji tekmovali v Škofji Loki, se je spustilo po snegu, ki so ga na grajski hrib navozili z Lubnika.