Nov vodohran nad Smokučem so z rezanjem traku simbolično predali namenu župan Leopold Pogačar (na sredini), Stane Remic iz Cestnega podjetja Kranj (levo) in Matjaž Šebat, predsednik Agrarne skupnosti Smokuč-Rodine. (Foto: Kaja Pogačar)

Težav z vodo ne bo več

Nov vodohran nad Smokučem bo izboljšal preskrbo s pitno vodo v občini Žirovnica in odpravil težave s slabim pritiskom vode v višje ležečih predelih.

Žirovnica – Minuli petek so nad Smokučem uradno predali namenu nov vodohran s kapaciteto tristo kubičnih metrov vode. Ta bo, tako žirovniški župan Leopold Pogačar, bistveno izboljšal preskrbo s pitno vodo v vaseh od Rodin do Zabreznice in odpravil težave s slabim pritiskom vode v višje ležečih predelih vasi. Vodohran je zamenjal začasni raztežilnik v Rebru in je priključen na obstoječi vodovod, ki poteka iz doline Završnice prek Smokuškega sedla. Investicija je vredna dobrih tristo tisoč evrov, od tega je občina petdeset tisoč evrov pridobila od države po zakonu o sofinanciranju občin.

Cestno podjetje Kranj je nov vodohran gradilo približno dva meseca. »Vanj smo vgradili približno dvesto kubičnih metrov betona, nekaj čez dvajset ton armature, za povezavo vodohrana s Smokučem smo vgradili 650 metrov vodovodnih cevi in 250 metrov za vas Rodine,« je pojasnil Stane Remic iz CP Kranj.

Gradnjo vodohrana nad Smokučem so sicer dolga leta ovirali zapleti z lastništvom zemljišča, zato župan na petkovem odprtju ni skrival zadovoljstva, da so končno našli skupni jezik z novim vodstvom Agrarne skupnosti Smokuč-Rodine za odkup zemljišča, na katerem stoji vodohran. »Upam, da so sedaj težave pri preskrbi s pitno vodo na tem območju dokončno odpravljene,« je dejal Matjaž Šebat, predsednik agrarne skupnosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / četrtek, 29. maj 2008 / 07:00

Ljubitelji terenskih vozil

V četrtek 15. maja, je izpred Tea-ter bara na Jesenicah v organizaciji jeseniškega Kluba ljubiteljev terenskih vozil ORC 4x4 Gorenjska na mednarodno tekmovanje v offroadu UNA TROPHY 2008 v Bosni...

Objavljeno na isti dan


Splošno / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Pri sladkorni bolezni ubijajo zapleti

Svetovna zdravstvena organizacija sladkorno bolezen opredeljuje kot kompleksno kronično presnovno motnjo, za katero je značilna stalna povišana raven sladkorja (glukoze) v krvi.

Splošno / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Sladkorna bolezen tipa 2 - zboli lahko vsakdo

Dokler smo zdravi in od daleč opazujemo, kako zbolevajo naši znanci in prijatelji, si pogosto rečemo, da se nam "to" ne more zgoditi.

Zanimivosti / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Kranjski rovi praznično odeti

Kranjski cvetličarji in rokodelci so z razstavo kranjske rove spremenili v čarobni svet prazničnih aranžmajev.

Gospodarstvo / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Črn teden na borzi

Minuli teden je bil za imetnike delnic eden najbolj črnih v dosedanji zgodovini Ljubljanske borze.

Žirovnica / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Težav z vodo ne bo več

Nov vodohran nad Smokučem bo izboljšal preskrbo s pitno vodo v občini Žirovnica in odpravil težave s slabim pritiskom vode v višje ležečih predelih.