Kranjski rovi praznično odeti

Kranjski cvetličarji in rokodelci so z razstavo kranjske rove spremenili v čarobni svet prazničnih aranžmajev.

Kranj - Na Zavodu za turizem Kranj so odločeni, da morajo prenovljeni kranjski rovi, ki so jih za javnost odprli nedolgo nazaj, dobiti veliko novih vsebin. Tako so minulo nedeljo rove spremenili v čarobni svet adventnih venčkov in drugih prazničnih aranžmajev. Na prodajni razstavi so svoje izdelke predstavili Cvetličarna Art, cvetličar Matjaž Beguš, Cvetličarna Bambus, Cvetličarna Rožcar, Ustvarjalni atelje Maja Rogelj, Cvetličarna Pr'Krnc in cvetličar Marjan Česen, ki je povedal: »K sodelovanju na razstavi me je pritegnil ambient kranjskih rovov, tudi odziv obiskovalcev je zelo dober.« Svoje rokodelske spretnosti in izdelke so predstavili oblikovalci stekla Andreja Arbiter, Helena Šajn, Marjan Česen, Branko Mirt ter oblikovalka glinenih izdelkov Barba Štembergar Zupan.

»V Kranju na ta način razstavljam prvič in sem navdušena tako nad rovi kot nad odzivom obiskovalcev,« je povedala Andreja Arbiter. Občudovanja vredne so bile steklene jaslice, sveže nabran teloh, številni adventni venčki z dodatki intenzivne rdeče barve ilexa (božjega drevesca), umirjeno rjave ali tradicionalno bele ... skratka, veliko idej za veliko različnih okusov. »Našteli smo najmanj tri tisoč obiskovalcev in že zdaj lahko povem, da bo prihodnje leto spet razstava, ki pa bo verjetno trajala več dni,« je povedal Srečko Štagar iz Zavoda za turizem Kranj.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / četrtek, 30. maj 2013 / 13:44

Romali so na brodarski praznik

Glinje na Koroškem - Tudi letos je Regijski odbor ženske zveze pri Novi Sloveniji pripravil romanje v Glinje na Koroško. Enajst pohodnikov se je pod vodstvom izkušenega planinca Janeza Pis...

Objavljeno na isti dan


Splošno / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Pri sladkorni bolezni ubijajo zapleti

Svetovna zdravstvena organizacija sladkorno bolezen opredeljuje kot kompleksno kronično presnovno motnjo, za katero je značilna stalna povišana raven sladkorja (glukoze) v krvi.

Splošno / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Sladkorna bolezen tipa 2 - zboli lahko vsakdo

Dokler smo zdravi in od daleč opazujemo, kako zbolevajo naši znanci in prijatelji, si pogosto rečemo, da se nam "to" ne more zgoditi.

Zanimivosti / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Kranjski rovi praznično odeti

Kranjski cvetličarji in rokodelci so z razstavo kranjske rove spremenili v čarobni svet prazničnih aranžmajev.

Gospodarstvo / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Črn teden na borzi

Minuli teden je bil za imetnike delnic eden najbolj črnih v dosedanji zgodovini Ljubljanske borze.

Žirovnica / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Težav z vodo ne bo več

Nov vodohran nad Smokučem bo izboljšal preskrbo s pitno vodo v občini Žirovnica in odpravil težave s slabim pritiskom vode v višje ležečih predelih.