Sklenili prve poravnave

Na spletni strani Občine Cerklje so objavljeni seznami upravičencev do vračila vlaganj v telefonijo iz krajevnih skupnosti Velesovo, Grad, Poženik, Zalog in Brnik.

Cerklje - Občina Cerklje je z državnim pravobranilstvom že sklenila poravnave za vračilo vlaganj v telekomunikacijsko omrežje za upravičence iz krajevnih skupnostih Velesovo, Grad, Poženik, Zalog in Brnik, ki so pogodbe o investicijah v telekomunikacijska omrežja prek krajevnih skupnosti sklenili v letih od 1984 do 1986. »Zahtevki krajevnih skupnosti Cerklje in Šenturška Gora so zaradi pomanjkljive dokumentacije krajevnih skupnosti še vedno v fazi reševanja na državnem pravobranilstvu,« so pojasnili v občinski upravi.

Na podlagi razpoložljive dokumentacije so tako na občini že pripravili seznam končnih upravičencev iz krajevnih skupnosti Velesovo, Grad, Poženik, Zalog in Brnik, ki so ga objavili na občinski spletni strani in oglasni deski občine. Poleg sta objavljena tudi javni poziv in obrazec za predložitev potrebnih podatkov - številke transakcijskega računa in davčne številke, pa tudi točen naslov upravičenca, če ta ni znan. Ti podatki morajo biti občini posredovani v tridesetih dneh, enako časa pa imajo tudi tisti, ki niso uvrščeni na seznam, a menijo, da so upravičeni do vračila, da podajo zahtevo za uvrstitev na seznam in priložijo potrebna dokazila. V primeru pravnega nasledstva je treba v tridesetih dneh predložiti dokazila o pravnem nasledstvu in pooblastiti osebo za zastopanje v primeru, ko je pravnih naslednikov več.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / torek, 27. februar 2007 / 06:00

Dišalo je iz treh hiš

Sobotna zlata poroka zakoncev Razingar v Planini pod Golico je bila velik praznik.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 19. november 2008 / 07:00

Martinov praznik na Trsteniku

V trsteniški župniji, katere zavetnik je sv. Martin, so imeli v nedeljo "s`m`n".

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 19. november 2008 / 07:00

Sklenili prve poravnave

Na spletni strani Občine Cerklje so objavljeni seznami upravičencev do vračila vlaganj v telefonijo iz krajevnih skupnosti Velesovo, Grad, Poženik, Zalog in Brnik.

Jezersko / sreda, 19. november 2008 / 07:00

Alja gre po očetovih stopinjah

V Korotanu na Jezerskem je desetletnico delovanja slovesno praznovala ustanova Sklad Okrešelj, ki denarno pomaga otrokom gorskih reševalcev, umrlih v nesreči na Okrešlju.

Šenčur / sreda, 19. november 2008 / 07:00

V Šenčurju samo najboljša polja

V Šenčurju so v sredo končali javno razgrnitev osnovnega prostorskega dokumenta - občinskega prostorskega načrta.

Zanimivosti / sreda, 19. november 2008 / 07:00

Več kot gol za KROS

Minuli teden se je s sklepno slovesnostjo na novem otroškem oddelku Inštituta RS za rehabilitacijo v Ljubljani končala akcija Več kot gol.