Nova občinska svetnika v Tržiču

Po odstopu Vinka Perneta in smrti Dragomirja Ficka sta postala nova člana tržiškega občinskega sveta Marija Močnik in Peter Tomazin. Veliko besed o prodaji kopališča.

Tržič – V klopeh občinskega sveta v Tržiču je v sredo zadnjič sedel član SLS Vinko Perne. Ponovil je, da je odstopil zaradi neupoštevanja predlogov o ureditvi vasi Lom pod Storžičem in cest do turističnih točk, neuspešnega zavzemanja za izboljšave v gospodarstvu in ureditev regijskega centra za odpadke. Motilo ga je razdiralno vzdušje na sejah, zato je zaželel več uspeha naslednici in celotnemu občinskemu svetu. Župan Borut Sajovic se je zahvalil Pernetu za njegovo dolgoletno delo v občini. Izrazil je prepričanje, da se kot predsednik SLS v Tržiču ne umika tudi iz političnega življenja. Na njegovo mesto je občinski svet potrdil predlagano novo članico. To je Marija Močnik iz Križev, ki je po poklicu medicinska sestra. Svetniki so se tudi strinjali, da bo umrlega Dragomirja Ficka zamenjal Peter Tomazin iz Žiganje vasi, ki že ima izkušnje iz preteklega dela v tržiškem občinskem svetu.

Na seji so sprejeli spremembe odlokov o javnem redu in miru, občinski redarski službi in občinskih taksah. Potrdili so odlok o podelitvi naziva častne občanke in predloge za letošnja občinska priznanja. Veliko zanimanja je bilo za odlok o postopku vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. Ob potrditvi programa športa za leto 2009, pravilnika in meril za sofinanciranje teh programov je Janez Bogataj sprožil vprašanje lastništva Letnega kopališča Tržič, za katerega je Splošno športno društvo Tržič objavilo razpis za prodajo. Večina je menila, da ne bi smeli biti ravnodušni do tega, kaj se bo zgodilo z edinim bazenom. Če bo kdo želel tam postaviti drug objekt, mu tega ne bodo dovolili pred dograditvijo novega kopališča. Zavedati se mora dejstva, da je občina lastnik parkirišča in drugih parcel ob bazenu. Zaradi previsoke izklicne cene občina nima interesa, da bi 24. novembra sodelovala na javni dražbi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

Rokometaši Terma spet med elito

Rokometaši škofjeloškega Terma so se z zmago pred domačimi navijači in prvim mestom v 1. B ligi poslovili od letošnje sezone, v kateri so si znova priborili mesto v elitni slovenski rokometni družbi.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Znani Gorenjci o novih serijah

Jesen je na male ekrane prinesla tudi nove slovenske nadaljevanke.

Prosti čas / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Raje prijazna kot pa uničujoča

Bernarda Žarn, znan obraz z nacionalne televizije, je pred kratkim postala femme fatale 2008.

Tržič / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Nova občinska svetnika v Tržiču

Po odstopu Vinka Perneta in smrti Dragomirja Ficka sta postala nova člana tržiškega občinskega sveta Marija Močnik in Peter Tomazin. Veliko besed o prodaji kopališča.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Tudi v Gorenji vasi želijo dom za starejše

Gorenja vas - Potem ko so v Žireh pridobili koncesijo za gradnjo in upravljanje doma za starejše, bi lahko novega dobili tudi v občini Gorenja vas-Poljane. Septembra so v občini...

Kranj / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Tuš brez uporabnega dovoljenja

Čeprav je od odprtja novega Planeta Tuš v Kranju minilo že več kot tri tedne, pa ta še vedno nima uporabnega dovoljenja, kar pa vsaj v Kranju ni več nobena posebnost.