Pri Noču izdelujejo tudi medeno penino
Selo pri Žirovnici - V Čebelarstvu Boštjan in Anton Noč so poldrugo leto trdega, predvsem pa strokovno zelo zahtevnega dela kronali s prvo steklenico medene penine. Kot so ob tem dogodku sporočili iz Nočevega čebelarstva, medena penina predstavlja višek čebelarjevega znanja in jo strokovnjaki uvrščajo med vrhunske pijače. Izdelana je po klasični šampanjski metodi iz najkakovostnejšega slovenskega medu. Slovenski čebelarji so edini v svetu, ki izdelujejo iz medu tudi medeno penino. S tem se pri nas za zdaj ukvarja enajst čebelarjev, skupno pa napolnijo od tri do štiri tisoč steklenic.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
